Andere functie Jan Jacob van Dijk

Regio – Vandaag maakt CDA gedeputeerde Jan Jacob van Dijk bekend per 1 juni voorzitter van het College van Bestuur van Christelijke Onderwijs Groep te worden. Fractie en bestuur van CDA Gelderland feliciteren de heer Van Dijk met zijn benoeming en danken hem voor zijn inzet voor onze provincie.

Jan Jacob van Dijk is sinds 2011 gedeputeerde namens het CDA in de provincie Gelderland. In de afgelopen periode heeft hij zich onder andere ingezet op het gebied van duurzaamheid en energietransitie.

Fractievoorzitter Harold Zoet: ‘Met het vertrek van Jan Jacob van Dijk verliest het CDA een deskundig bestuurder en waardevol mens. Jan Jacob is een ongelooflijk fijne collega met wie we heel prettig samenwerken.’

Van Dijk had al eerder aangegeven dat dit zijn laatste periode als gedeputeerde zou zijn. Het vertrek is dan ook niet helemaal onverwachts.

Voorzitter Peter Drenth: ‘We vinden het erg jammer dat hij gaat en hadden graag de periode met hem afgemaakt maar we begrijpen ook dat dit een hele mooie kans is.’ CDA Gelderland is Jan Jacob van Dijk dankbaar voor zijn werk en wenst hem alvast veel succes toe in zijn nieuwe functie. De procedure voor opvolging zal binnenkort in gang worden gezet.