Namenwedstrijd bruggen Lochem: Doe mee!

Lochem – Lochem krijgt er twee bruggen bij. Deze  worden onderdeel van de nieuwe provinciale weg N346 Schakel Achterhoek-A1. Provincie Gelderland organiseert een namenwedstrijd voor deze bruggen. Iedereen kan tot en met 12 november 2023 meedoen.

 Nieuwe bruggen in 2025
Er komt een boogbrug over het Twentekanaal. Deze is voor auto’s, motoren, bussen, vrachtwagens en tractoren. Daarnaast komt er een voetgangers- en fietsersbrug van en naar het NS-station. Beide bruggen krijgen een eigen naam. De provincie wil daar graag de inwoners bij betrekken en nodigt iedereen uit om aan de namenwedstrijd mee te doen. De namen worden vereeuwigd op de bruggen. Medio 2025 zijn de nieuwe provinciale weg en beide bruggen open voor verkeer.

Doet u mee?
Via www.gelderland.nl/bruglochem kunt u meedoen. Hier vindt u ook de voorwaarden en spelregels. Meedoen kan tot en met zondag 12 november 2023. Dus aarzel niet en stuur uw mooie, leuke, creatieve en originele suggesties in.

Bekendmaking namen
En deskundige jury uit Lochem zal uit alle inzendingen 3 namen voor elke brug selecteren. Vervolgens mogen de inwoners van Lochem daarop stemmen. De naam met de meeste stemmen wint en wordt vereeuwigd op de brug. Zo krijgt elke brug  een eigen naam. Begin december 2023 worden de winnende namen bekend gemaakt.

Meer informatie
Meer informatie over de N346 Schakel Achterhoek-A1 vindt u op de projectpagina: www.gelderland.nl/N346