Voedselbanken Nederland ontvangt forse donatie van Jumbo

Voedselbanken Nederland is verrast met een aanzienlijke donatie vanuit Jumbo Supermarkten. Het familiebedrijf doneert in samenwerking met haar leveranciers honderdduizenden producten en een cadeautje voor de circa 12.000 vrijwilligers.

Daarnaast steunt Jumbo de ‘Stay Safe en Geef’ campagne van Voedselbanken Nederland en brengt deze onder de aandacht bij haar klanten. Klanten van Jumbo hebben de komende maanden de mogelijkheid om het statiegeld direct te doneren aan deze actie. Door de bijdragen van Jumbo kunnen mensen die het hard nodig hebben, ook in deze tijd rekenen op hulp van de Voedselbank.

“Het is hartverwarmend om te zien hoe Jumbo in deze moeilijke tijd een extra donatie doet,” zegt voorzitter Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland. “We zijn meer dan blij met deze forse donatie. Het is fantastisch om zo’n toegewijde samenwerkingspartner te hebben, die oog heeft voor de samenleving en de meest kwetsbaren daarin.”

Hart onder de riem
Jumbo werkt al sinds vele jaren samen met Voedselbanken Nederland, maar wilde méér doen. Colette Cloosterman-van Eerd, Chief Customer Officer van Jumbo: “Het gaat ons aan het hart dat steeds meer mensen afhankelijk zijn van de lokale voedselbanken en deze voedselbanken tegelijkertijd kampen met een tekort aan voedsel. Daarom helpen we graag met een extra donatie in deze moeilijke tijd. Ook willen we de vele vrijwilligers, die er elke dag voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen een voedselpakket krijgen, met een cadeautje een hart onder de riem steken. Wat leveren zij een topprestatie!”

Blij met donatie Koningsontbijt
Jumbo zet haar jaarlijkse bijdrage aan het Koningsontbijt deze keer in voor de extra donaties aan Voedselbanken Nederland. Vanwege het afgelasten van de Koningsspelen gaat namelijk de verstrekking van 1,1 miljoen door Jumbo gesponsorde ontbijten voor basisschoolkinderen dit jaar niet door. In samenwerking met verschillende leveranciers heeft Jumbo nu speciale voedselpakketten op basis van het Koningsontbijt samengesteld voor de klanten van de voedselbanken. De pakketten bevatten onder meer diverse soorten broodbeleg, ontbijtgranen en verantwoorde tussendoortjes. Jumbo verwacht deze extra donatie half april te kunnen aanleveren.

Stay Safe En Geef
Jumbo ondersteunt Voedselbanken Nederland ook met de publiekscampagne Stay Safe En Geef. Deze campagne heeft als doel om minimaal 10 miljoen euro op te halen, het bedrag dat nodig is om ook tijdens de crisis in voedselhulp te kunnen voorzien. Komende tijd brengt Jumbo dit goede doel op verschillende manieren onder de aandacht bij haar klanten. De mogelijkheid om het statiegeld via Jumbo rechtstreeks te schenken aan deze actie loopt in elk geval gedurende twee maanden. Doneren kan ook via een tikkie of iDEAL op de website www.staysafeengeef.nl