Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve opent Larens Leussinkbad op 11 mei

Laren – Het zwemseizoen kan bijna beginnen in het Larense Leussinkbad. De roosters voor zwemlessen en aquasporten zijn bekend, het zwembad is weer schoon en er zijn volop activiteiten in voorbereiding. Op 11 mei, de eerste woensdag na de meivakantie, wordt het seizoen geopend door burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

Opening op 11 mei
Traditiegetrouw opent Leussinkbad zijn deuren op de 1e woensdagmiddag na de meivakantie. Vanaf 12.30 uur gaan de deuren open en komen de Larense schoolkinderen en hun ouders binnen vanuit school. Burgemeester van ’t Erve wordt ontvangen door diverse vrijwilligers, medewerkers en het bestuur en krijgt een rondleiding op de accommodatie dat de afgelopen jaren veel vernieuwingen heeft ondergaan. Om 12.50 uur zal hij de gerenoveerde lange kronkelglijbaan openen, waarna de Larense schoolkinderen met een massaal bommetje het nieuwe seizoen inluiden.

Verder is er gedurende de middag een stormbaan aanwezig en wordt er natuurlijk een glijbaanwedstrijd gehouden op de gerenoveerde lange kronkelglijbaan. Voor schoolgaande kinderen is er een gratis pannenkoek en in de nieuwe kiosk is daarnaast overig eten verkrijgbaar. 

Elke dag open
Tot begin september is het Leussinkbad vervolgens elke dag open om vrij zwemmen of baantjes trekken. Banen zwemmen kan op doordeweekse dagen al lekker in de vroege ochtend vanaf 7.00 uur.

Lessen en sporten voor alle leeftijden
Voor kinderen biedt Leussinkbad zwemlessen ABC en bijvoorbeeld survival-zwemmen. Kinderen kunnen op meerdere momenten in de week lessen volgen.

Van discozwemmen tot dauwzwemmen met hemelvaart
Op 26 mei is er gratis dauwzwemmen met hemelvaart, van 6.00 tot 9.00 uur. Iedereen uit Laren, Lochem, Harfsen en de regio is welkom.

Na de succesvolle edities van afgelopen jaren, organiseert Leussinkbad ook weer discozwemmen voor de jeugd. Deze avonden zijn op 24 juni en 22 juli. Discozwemmen is vanaf B-diploma tot en met 17 jaar.

Eind juni is de jaarlijkse zwemvierdaagse van 27 juni tot en met 1 juli, voor alle leeftijden. Als je vier van deze vijf dagen zwemt ontvang je een medaille.

En, eind van de zomervakantie is weer Houtdorp Laren. Het huttenbouwfestijn voor groep 4 tot en met 8 van basisscholen uit de hele regio.

Fit en gezond blijven in de zomer
Het Leussinkbad maakt zich sterk voor gezondheid, sport en bewegen. Sporten in het water is erg goed voor je. Je werkt aan je conditie en de kans op blessures is klein. Om fit te worden of in de zomer je conditie op peil te houden tijdens de zomerstop van je sportvereniging, kun je bijvoorbeeld meedoen met AquaSpinning of AquaBootcamp. Daarnaast zijn er zwemtrainingen voor beginners en gevorderden op de woensdagavond.

Nieuw is de all-in Aquasport-kaart voor onbeperkt aquasporten naar keuze, die je online kunt aanschaffen. Naast sport en bewegen biedt Leussinkbad in de nieuwe kiosk versnaperingen voor de gezonde en de lekkere trek.

Korting op je jaarabonnement
Het Leussinkbad kent dagtarieven, 10-badenkaarten en jaarabonnementen. Met het jaarabonnement kun je onbeperkt zwemmen, jij of met je hele gezin. Tot en met Hemelvaartsdag op 26 mei koop je dit abonnement online nog voor gunstige kortingstarieven.