Vesterekki opent pop-up winkel met vintage meubelen in Lochem

Lochem – Aan de Nieuwstad (3) in Lochem huist per 15 oktober de Pop-up store van Vesterekki met vintage meubelen en woonaccessoires geïmporteerd uit Zweden. De collectie bestaat uit unieke en karakteristieke meubelen zoals Zweedse keukenbanken / klepbanken, vintage stoelen, teak jaren 60 design kasten en secretaires, opbergkisten en kapstokken. Naast alle meubelen vind je ook Zweedse vloerkleden, een ruime keuze aan vintage schoolplaten, geweien, vazen, kandelaars en andere cadeau artikelen.

Vesterekki is in 2018 opgericht door Esther Everts en komt voort uit haar passie voor Scandinavië. “Sinds jaren genieten we met ons gezin tijdens de vakantie van de rust en de ruimte, de prachtige natuur en schone lucht in Zweden. Daar willen we duurzaam mee omgaan en het hergebruiken van oude meubelen maakt daar onderdeel van uit.” De naam Vesterekki is afgeleid uit het Fins en betekent een “witte kwikstaart”. Officieel geschreven västeräkki, maar we hebben het iets aangepast.

Om de Zweedse sfeer nog beter te laten beleven, hebben we besloten om tijdelijk een fysieke winkel te openen. De Pop-up store is tot het eind van het jaar op vrijdag en zaterdag geopend.