Pop-up store in Klepperhuuske Lochem

Lochem – In het Klepperhuuske op de markt in Lochem huist per 1 november de Pop-up store van Vesterekki met vintage meubelen en woonaccessoires geïmporteerd uit Zweden. De collectie bestaat uit unieke en karakteristieke meubelen zoals een Zweedse keukenbank, houten pinstoelen, teak jaren 60 design kasten, Zweedse kisten en kapstokken. Naast alle meubelen vind je ook Zweedse vloerkleden, vintage vazen, kandelaars en andere cadeau artikelen.

Vesterekki is in 2018 opgericht door Esther Everts en komt voort uit haar passie voor Scandinavië. “Sinds jaren genieten we met ons gezin tijdens de vakantie van de rust en de ruimte, de prachtige natuur en schone lucht in Zweden. Daar willen we duurzaam mee omgaan en het hergebruiken van oude meubelen maakt daar onderdeel van uit.” De naam Vesterekki is afgeleid uit het Fins en betekent een “witte kwikstaart”. Officieel geschreven västeräkki, maar we hebben het iets aangepast. De kwikstaart is terug te vinden in het logo. Tegelijk is er een typisch Zweedse schommelstoel in te herkennen.

Vesterekki had tot op heden alleen een webshop. Om de Zweedse sfeer nog beter te laten beleven, hebben we besloten om een fysieke winkel te openen. Dat doen we eerst tijdelijk, vandaar een Pop-up store. In de maanden november en december zullen we in elk geval op vrijdag en zaterdag geopend zijn en zullen we daarnaast meedoen aan eventuele extra koop zondagen.

Välkommen!