Viverion bouwt in ijltempo acht woningen aan Molenbeek in Laren

Laren – In samenwerking met Dura Vermeer past Viverion een nieuwe manier van sloop en nieuwbouw toe. Deze bouwmethode heet ‘Blokje Om’ en biedt grote voordelen voor huurders. Ook voor omwonenden is de nieuwe aanpak veel minder belastend dan de traditionele. Hoe werkt het? De gesloopte woning wordt in twintig werkdagen weer opgebouwd op de bestaande fundering. Dan keren de oud-bewoners terug naar hun vertrouwde plekje. Zelfs de achtertuin is nog intact.

Het project vindt plaats in twee fases

Dit project bestaat uit twee blokken van vier woningen. Voordeel van bouwen in twee fases is dat er vier wisselwoningen zijn. Hierin trekken de oud-bewoners die straks in het nieuwe huizenblok gaan wonen. De huurders die niet wilden terugkeren, hebben inmiddels andere huisvesting.

Eind februari 2020 start Dura Vermeer met de bouw van de eerste fase van vier woningen. De oud-bewoners betrekken hun nieuwe woning vier weken later. Daarna volgt fase 2. Hierin komen nieuwe huurders. In juni 2020 staan er acht nieuwe woningen aan de Molenbeek in Laren.