Zeker zijn van goed vervoer naar school met PlusOV

(Ingezonden mededeling)

Lochem – Vanaf 2017 wordt het leerlingenvervoer in de gemeente Lochem uitgevoerd door “PlusOV”. In de gemeente Lochem worden dagelijks zo’n 100 kinderen naar school gebracht en weer opgehaald door een vaste chauffeur waar ze vertrouwd mee zijn. Tenminste, dat is de bedoeling…
In de praktijk blijkt het een stuk minder soepel te lopen. Sinds de start van het vervoer door PlusOV waren er veel problemen en die zijn nog niet opgelost.

Stel je eens voor dat je kind veel te laat of zelfs helemaal niet opgehaald wordt om naar school te gaan of dat hij op de verkeerde locatie wordt afgezet. En stel je dan eens voor dat je als ouder denkt, heel vervelend, maar ik regel het en het wordt vast snel opgelost, maar dat dat in de praktijk niet zo eenvoudig blijkt te zijn door lange telefonische wachttijden en complexe processen bij PlusOV. Daar zit niemand op te wachten. Je wilt er gewoon zeker van zijn dat je kind veilig naar school gaat en weer veilig thuis komt, zonder zorgen en zonder problemen en zo zou het wat de PvdA betreft ook moeten zijn.

En dan de politieke route die we moeten afleggen om ervoor te zorgen dat PlusOV alle kinderen op tijd en met zorg naar school brengt. Vorig schooljaar ondernam de PvdA al meerdere keren actie inzake het vervoer met PlusOV. Er is toen veel (extra) geld geïnvesteerd in “PlusOV” om de problemen op te lossen. In het nieuwe schooljaar (nu dus) zou dan alles opgelost zijn en zou alles zonder problemen en verdere interventies verlopen. Helaas blijkt dat niet het geval.

Op maandag 27 augustus zijn de scholen weer begonnen en ondanks een verbetertraject is het leerlingenvervoer wederom niet goed georganiseerd en zijn er weer veel klachten, die variëren van niet (op tijd) naar school gebracht of opgehaald worden, tot lange telefonische wachttijden en kinderen die op de verkeerde locatie afgezet worden. De zorgen, het verdriet en de frustratie bij een aantal ouders is groot.

Daarom stelde de PvdA vragen tijdens het vragenhalfuurtje op de politieke avond van maandag 3 september en besloten we samen met het CDA een motie in te dienen met veel voorbeelden die wij van inwoners ontvingen om aandacht te vragen voor de problemen bij PlusOV en om snel tot een adequate oplossing te komen. Tot onze grote verbazing ontkende de wethouder dat genoemde problemen bestaan en wilden partijen, VVD, GroenLinks, Gemeentebelangen en D66 niet in actie komen zonder bewijzen. Teleurstellend.

De PvdA is geïnteresseerd in uw verhaal met PlusOV en blijft actie ondernemen. Deel uw ervaringen met het ombudsteam van de PvdA. U kunt mailen: ombudsteam@pvdalochem.nl of
bellen met 06 42187799

Jos Israel, Martine Willems, Ruben Otemann
Fractie PvdA Lochem