‘Lochem Inspireert’

Lochem – Wat vindt u belangrijke onderwerpen waar de gemeente de komende tijd aandacht aan moet besteden? Welke prioriteiten ziet u, waar liggen onbenutte kansen. Onder de noemer ‘Lochem Inspireert’ gaat het college van B&W van 17 september tot en met 15 oktober in gesprek met inwoners, ondernemers en instellingen over belangrijke thema’s voor de gemeente. Al deze gesprekken leveren ideeën op voor het nieuwe college programma.

“We willen graag dichtbij luisteren naar wat er speelt, zodat we de komende jaren werken aan de onderwerpen die inwoners belangrijk vinden. U kunt ons uitnodigen bij u thuis, in uw buurt, op het werk of bij de (sport)vereniging. We komen graag langs! U kunt ook een van onze inspiratiecafés bezoeken op 4 en 5 oktober. Zelfs een taxirit behoort tot de mogelijkheden” zeggen Sebastiaan van ’t Erve, Bert Groot Wesseldijk, Henk van Zeijts. Eric-Jan de Haan en Renger Starke. Samen vormen zij het college van burgemeester en wethouders.

Waarom in gesprek?
Goed samenwerken begint met dichtbij zijn en luisteren. De Lochemse samenleving bruist van ideeën, er is veel kennis en er zijn onderwerpen die aandacht vragen. Daar maakt het college graag gebruik van. Dat betekent dat het college in de stad Lochem en in de dorpen zichtbaar wil zijn en wil horen wat mensen belangrijk vinden. Persoonlijke gesprekken inspireren. Natuurlijk wordt ook informatie van het digitale inwonerpanel Lochem Spreekt gebruikt. Bekijk het filmpje op www.lochem.nl waarin de collegeleden de inwoners oproepen met hen in gesprek te gaan.

4 thema’s voor het collegeprogramma
Het college wil het gesprek voeren aan de hand van 4 thema’s: Sterke Economie, Krachtige Samenleving, Onze Leefomgeving en Nieuwe Energie. Op www.lochem.nl staat het inspiratiedocument ‘Lochem Inspireert’. Iedereen die geïnteresseerd is kan hierin lezen wat het college voor ogen heeft bij deze thema’s. Bij ieder onderwerp is aandacht voor jeugd, duurzaamheid en doen! Ook staan daar de concrete acties in vermeld die het college voor ogen heeft.

Ideeënwand, inspiratiecafé of in gesprek thuis of bij uw organisatie/vereniging?
Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “We zijn benieuwd naar de mening van onze inwoners. Wat vindt u van de acties die het college wil uitvoeren, of heeft u een beter idee? Laat het ons weten en inspireer ons! Nodig ons uit bij u thuis, in uw buurt, op het werk of bij de (sport)vereniging. We komen graag langs; niet alleen nu maar natuurlijk ook de vier jaar durende collegeperiode. U kunt met ons afzonderlijk een afspraak maken maar als het nodig is komen we samen.

Ook bent u van harte welkom bij één van onze inspiratiescafés. We gaan dan graag met u in gesprek over de vier thema’s. Op 4 oktober in Ons Huis,19.00 uur in Almen en 5 oktober, in het gemeentehuis, 13.30 uur in Lochem.

Ook kunt u uw ideeën kwijt op de ideeënwand in het gemeentehuis, bij het loket Gorssel of digitaal op lochem.nl. Het programma en mogelijkheden om uit te nodigen en aan te melden vindt u in de Berkelbode en op www.lochem.nl.”