Isa Weultjesuit Eefde slaagt voor muziekexamen D

Eefde – Zaterdag 9 juni jl. is Isa Weultjes (17 jaar) met vlag en wimpel geslaagd voor haar HaFaBra examen D op saxofoon. Isa heeft bijna een jaar gewerkt aan de voorbereiding voor dit examen dat werd afgenomen door twee examinatoren en een gedelegeerde van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) in de Kapel Op ’t Rijsselt in Eefde. Ter begeleiding speelden muzikanten mee van het harmonieorkest van Concordia. Het orkest waar Isa zelf ook in meespeelt.

‘Het gebeurt zelden dat een leerling op zo’n jonge leeftijd al het D-examen aflegt. Je kunt gerust zeggen dat Isa een natuurtalent is’, aldus voorzitter Theo Klein Bleumink van Concordia. ‘De eisen die gesteld worden aan het D-examen zijn bijzonder hoog. Naast de omvangrijke muziektheorie moet de kandidaat ook een recital is het in het openbaar spelen van voordrachtstukken met afwisselende begeleiding van piano of orkest, in ensembleverband of solo. Heel bijzonder dat wij als muziekverenging haar mochten begeleiden bij dit examen. De Kapel Op ’t Rijsselt is natuurlijk een fantastische locatie hiervoor.’

Isa is zelf ook meer dan blij. Haar muzieklessen bij muziekdocent Henk Menkveld waren de laatste maanden zeer intensief. ‘Gelukkig doe ik volgend jaar pas examen voor het vwo anders had ik het niet gered.’ Op woensdag 11 juli aanstaande speelt Isa een van haar examenstukken tijdens het Zomeravondconcert van Concordia Eefde. Dit concert is gratis toegankelijk voor publiek en begint om 19.00 uur. De locatie is het Triverseplein in Eefde.