Bijeenkomsten om senioren weerbaar te maken tegen oplichting in Lochem

Op 11 mei en 8 juni organiseert de gemeente Lochem samen met wijkagenten, Stichting Welzijn Lochem en ‘t Baken 2 bijeenkomsten voor senioren. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve is gespreksleider: “Cybercriminaliteit is actueel. Je wordt er gemakkelijk slachtoffer van. We helpen u graag om weerbaar te worden”.

Hoe vaak krijgt u een mailtje of en appje waarvan u denkt, klopt dit wel? In deze tijd waarin alles vlug moet gaan en veel via internet gaat, zijn er ook criminelen die hier misbruik van maken. Zij proberen u op te lichten en u geld afhandig te maken.

Het doel van de bijeenkomst is om ouderen weerbaarder te maken tegen digitale oplichting. Tijdens de informatieve bijeenkomsten ‘Echt of Nep?’ wordt aan de hand van korte filmpjes gesproken over digitale oplichting. U krijgt zo handige tips over onder andere nep e-mails en nep-appjes. Kom langs en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting, digitaal of aan de deur!

Kind of verzorgende
Wilt u graag dat uw (schoon)ouders zich kunnen weren tegen oplichting, maar kunnen zij zelf niet komen? Bent u mantelzorger of verleent u zorg aan ouderen? Dan bent u ook van harte welkom. U kan de informatie dan overbrengen aan uw (schoon)ouders of aan de mensen voor wie u zorgt.

Waar en wanneer?
Datum: donderdag 11 mei
Tijd: 14.00-16.00 uur
Locatie: Het Hart, Eefde

Datum: donderdag 8 juni
Tijd: 14.00-16.00 uur
Locatie: gemeentehuis, Hanzeweg 8 in Lochem (vergadercentrum begane grond)

Aanmelden
Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan op de website: www.lochem.nl/samen-weerbaar U mag ook bellen met Dian Derksen, gemeente Lochem, telefoon (0573) 28 92 26.