Ralf Wijland de Held van Eefde 2018

Eefde – Afgelopen donderdagavond was de spanning in Eefde om te snijden. In een tropisch warme feesttent is Ralf Wijland de winnaar geworden van de zangtalentenwedstrijd Helden van Eefde.

Volgens de jury had hij van alle acts het beste optreden verzorgd. Wijland zong het nummer Sweet Home Chicago in de versie van Blues Brothers van en mag zich nu een jaar lang de Held van Eefde noemen.

Dit jaar waren de optredens zeer uiteenlopend. De jongste deelnemer Amy Pelskamp (12 jaar) zong indrukwekkend het nummer Mag ik dan bij jou van Claudia de Brei. Het publiek werd er helemaal stil van. Met het nummer T Dondert en T Bliksemt van Guus Meeuwis zette oude bekende Bas Klosters het publiek spontaan de polonaise in.

De Helden van Eefde is een zangtalentenwedstrijd die dit jaar voor de 11e keer werd georganiseerd door de Oranjevereniging en Muziekvereniging Concordia uit Eefde en zijn het hoogtepunt tijdens de dorpsfeesten in juni. ‘Het lijkt eenvoudig een talentenwedstijd met livemuziek te organiseren maar dat is het absoluut niet.’ zegt Mariska Galle medeorganisator namens Concordia. ‘Het is niet alleen de muzikale voorbereiding, zoals het arrangeren van alle nummers voor orkest en de vele repetities met de zangers die het intensief maken. Vooral het regelen van alle techniek, denk aan beeld en geluid, voor de ongeveer 70 muzikanten en zangers maakt het complex.’

Op woensdag 11 juli aanstaande geeft Muziekvereniging Concordia een Zomeravondconcert op het Triverseplein voor de Ontmoetingkerk in Eefde. Het concert begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk voor publiek. Wel een eigen (klap)stoel meenemen!