Jumbo start doneeractie voor de voedselbank

In Nederland zijn steeds meer huishoudens afhankelijk van de voedselbank. Jumbo biedt hen graag een helpende hand en start een landelijke doneeractie waaraan ruim 450 winkels in heel Nederland deelnemen. Vanaf 28 april tot en met 4 mei kunnen klanten aan de kassa van de deelnemende winkels één euro doneren door eenvoudig de speciale voucher te laten scannen. En Jumbo verhoogt dit bedrag: voor elke euro die gedoneerd wordt, doet Jumbo er 25 cent bij.

Samen voor de voedselbank
Leo Wijnbelt, bestuursvoorzitter van Voedselbanken Nederland, is blij met dit mooie initiatief. “Jumbo draagt Voedselbanken Nederland al vele jaren een warm hart toe. Zo kunnen we elk jaar rekenen op honderdduizenden producten die door Jumbo en haar leveranciers aan ons beschikbaar worden gesteld. Dat is van grote betekenis voor ons! Met deze landelijke doneeractie van Jumbo kunnen we nóg meer mensen helpen. Ik hoop dan ook van harte dat veel klanten van Jumbo de actie waarderen”.

Colette Cloosterman-van Eerd, Chief Customer Officer van Jumbo, vult aan: “Het gaat ons als familiebedrijf aan het hart dat steeds meer mensen voor voedselhulp afhankelijk zijn van de lokale voedselbank. Daarom bieden we vanuit Jumbo graag op verschillende manieren extra steun. We weten van eerdere acties dat onze klanten zeer betrokken zijn bij de lokale voedselbank en hebben daarom het initiatief genomen voor deze doneeractie”.
Samenwerking Voedselbanken Nederland en Jumbo

Jumbo werkt al lange tijd samen met Voedselbanken Nederland. Afgelopen jaar heeft Jumbo samen met leveranciers 1,5 miljoen producten gedoneerd via haar distributiecentra en winkels. Zo heeft Jumbo haar jaarlijkse bijdrage aan het Koningsontbijt – dat door het aflasten van de Koningsspelen niet door ging – ingezet voor extra donaties aan Voedselbanken Nederland. Jumbo heeft daarnaast in 2020 deelgenomen aan de publiekscampagne ‘Stay Safe en Geef’ van Voedselbanken Nederland, onder meer door klanten de mogelijkheid te bieden statiegeld rechtstreeks te schenken aan dit goede doel. Dit jaar gaat Jumbo óók haar logistieke netwerk en expertise inzetten om Voedselbanken Nederland verder te ondersteunen. Zo neemt zij het vervoer naar de regionale distributiecentra van Voedselbanken Nederland voor haar rekening.