600 kleuters in actie bij nieuwe kleutersportdagen

Borculo – De groepen 5-8 kennen al sinds jaar en dag een scholensportdag. Dit jaar organiseert de Sport Federatie Berkelland (SFB) in de maand maart voor het eerst ook een sportdag voor groep 1 en 2 leerlingen. 16 basisscholen en maar liefst 600 kleuters hebben zich voor deze dagen opgegeven. De organisatie is in handen van drie vierdejaars MBO studenten Sport en Bewegen die dit als stageopdracht onder begeleiding van Quenda Kuitert en Waldo Rhebergen van de SFB uitvoeren.

Aangezien er veel animo is voor de kleutersportdagen worden ze verdeeld over 4 verschillende dagen: 2 dagen in Eibergen (11 en 18 maart), 20 maart in Ruurlo en 27 maart in Borculo.
Eibergen: Pickerhal en start om 10.30 uur tot 12.00 uur
Ruurlo: ’t Rikkenhage en start om 10.30 uur tot 12.00 uur
Borculo: ’t Timpke en start om 10.30 uur tot 12.00 uur

De studenten hebben een programma in elkaar gezet dat past bij het bewegings- en belevingsniveau van leerlingen uit groep 1 en 2. In het programma is ruimte voor lokale sportverenigingen die clinics verzorgen en zijn er activiteiten te vinden als springkussens en schminken. De leerlingen gaan in kleine groepjes langs de verschillende sport- en beweegactiviteiten en worden daarbij begeleid door leerlingen van groep 7-8 van basisscholen en leerlingen van het Zone.college in Borculo.

De sportdagen hebben ook een thema, ben jij benieuwd wat voor thema dit is? Kom dan gerust kijken op 1 van de verschillende kleutersportdagen.