Vrijwilligers en kampioenen Lochemse Hockey Club gehuldigd tijdens Champions Lunch

MO14-2 kampioen

Lochem – Met een lunch voor vrijwilligers en kampioenen en de ‘ontmoet je nieuwe team’-dag sloot de Lochemse Hockey Club (LHC) het competitieseizoen af. De club blikt terug op een succesvol seizoen, sportief én sociaal. Maar liefst vijf teams schitterden op het erepodium en werden competitiekampioen in hun klasse: in de jeugdteams Meisjes Onder 14-2, Jongens Onder 18-1, Jongens Onder 12-2 en onder de senioren zowel Veterinnen A als Jong Dames 1. Samen met alle vrijwilligers die het hockeyen mogelijk maakten werden zij in het zonnetje gezet.

De jeugdleden konden de afgelopen weken al proefdraaien in hun nieuwe team. Ze trainden na het competitie-einde alvast in de nieuwe teams en de zomerstop werd afgelopen weekend ingeluid met de ‘ontmoet je nieuwe team’-dag. Nieuwe LHC-voorzitter Hetty Helder: “We kiezen er al jaren voor om niet te wachten tot de seizoenstart om te trainen met de nieuwe teams maar juist al voor de zomer met elkaar de verbinding te zoeken. Dat versterkt het teamgevoel.”

Van vriendenteam tot fanatieke meiden en spanning tot het laatste moment
Alle kampioenen hebben hun eigen verhaal. Zo was het Jongens Onder 18 team een nieuw team, een echt vriendenteam bestaand uit hockeyers én oud-voetballers. Dat een sterk teamgevoel doorwerkt op het veld hebben deze jongens wel laten zien.

Meisjes Onder 14-2 mocht zich de eerste LHC-kampioen van dit jaar noemen. Deze fanatieke meiden wisten in een spannende wedstrijd tegen de nummer 2 het kampioenschap al weken geleden binnen te slepen.

Nét als vorig jaar wisten de Jongens Onder 12-2 ook dit jaar het kampioenschap binnen te halen. De jongens maakten het wel spannend tot de laatste inhaal-speeldag aanvankelijk met 1-2 achter te staan maar wél met 3-2 uiteindelijk te winnen.

Sterke vrouwen
In de seniorenlijn boekten de dames dit jaar succes. Zowel het Jong Dames-1 team wist in de eerste seizoenshelft al kampioen in de derde klasse te worden, stoomde door in de tweede klasse en wist ook hier – ongeslagen – bovenaan in het klassement te eindigen. Deze dames maken zich op voor de eerste klasse volgend seizoen.

In de eerste klasse wisten de Veterinnen ook dit seizoen kampioen te worden. Dit team gaat volgend jaar de stap maken naar de overgangsklasse.

Trotse nieuwe voorzitter
Hetty Helder: “Ik ben pas net voorzitter van de LHC geworden. En wat sta ik hier trots. Want kampioen geworden of niet, ik heb zoveel inzet gezien. Twee teams deden hun intree in de subtop en hebben dat heel knap gedaan. Maar ik ben ook trots op het team dat na een reeks tegenslagen nou net die laatste wedstrijd wél wist te winnen. En als ik kijk naar alle activiteiten op de club en de foto’s die ik zag van teams die hun eigen teamdag organiseren om het seizoen af te sluiten, dan is dat geweldig om te zien!”

Nieuw seizoen start eind augustus
De hockeyclub gaat nu een rustige zomerperiode in en maakt zich eind augustus weer op voor een nieuw seizoen. Geïnteresseerden in alle vormen van hockey kunnen zich aanmelden voor drie gratis proeftrainingen via bestuur@lochemsehockeyclub.nl. voor meer informatie check www.lochemsehockeyclub.nl.

JO12-2
JO18-1
Jong Dames 1
Veterinnen A