Doe mee met Staatsbosbeheer in Barchem op de Natuurwerkdag

Barchem – Staatsbosbeheer beheert natuurterreinen in Nederland, dus ook in de Achterhoek. Op zaterdag 2 november tijdens de Natuurwerkdag kan jij mee doen! Een dagje meehelpen voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. Dit jaar is het thema biodiversiteit. In heel Nederland gaan deelnemers voor de natuur aan de slag op de natuurwerkdag.

Natuurgebied Beekvliet

Staatsbosbeheer gaat in Beekvliet aan de slag om de heide open te houden door jonge boompjes weg te trekken/zagen, ook kinderen kunnen hierbij helpen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de heide teveel dichtgroeit. Beekvliet is een bijzonder natuurgebied door afwisseling van verschillende open natuur als heide, natte graslanden en vennen. Dit is het leefgebied van vele kwetsbare soorten flora en fauna. Staatsbosbeheer houdt deze soortenrijkdom graag in stand.

Op zaterdag 2 november verzamelen bij de kruising maandagsdijk/muldersweg in Barchem om 10.00 uur. Eindigen rond 15.00 uur. Er wordt gezorgd voor koffie/thee/fris en een lunch. Trek stevige schoenen/laarzen aan en neem uw werkhandschoenen mee. Heeft u deze niet? Geen probleem, Staatsbosbeheer heeft er ook wat te leen.

Voor meer informatie en aanmelden:

Ook samen aan de slag? Kom dan samen met je gezin, vriend(in) of alleen en help Staatsbosbeheer met het schonen van de heide. Kijk voor meer informatie en aanmelden op:

https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/beekvliet

Tijdens de Natuurwerkdag gaan jong en oud op meer dan 50 locaties in Gelderland aan de slag. In heel Nederland wordt er gewerkt op meer dan 400 locaties tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen.

De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL, Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag in Gelderland. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt dankzij de Postcode Loterij.