PvdA Lochem bezoekt Legotheek in Eefde

Lochem – Om de recente verhuizing van de Legotheek te vieren en de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, ging de PvdA op bezoek met de bekende ‘rode taart’. In Nederland hebben we 1 legotheek en die bevindt zich in onze gemeente. De Legotheek verhuisde recentelijk van Het Hart naar de Detmerskazerne in Eefde. Reden voor de PvdA Lochem om het nieuwe onderkomen te bekijken en kennis te maken met de vrijwilligers.

Wat bij binnenkomst meteen opvalt is de enorme hoeveelheid Lego; 1600 sets verschillende soorten Lego. Allemaal overzichtelijk opgesteld in doorzichtige dozen met een plaatje erbij wat het moet worden. In de Legotheek kun je zowel kleine als grote Lego sets lenen, maar je kunt er ook gezellig op bezoek komen om er mee te  spelen. Voor een klein bedrag per jaar kun je lid worden, daarnaast betaal je een bedrag voor elke set Lego die je leent.

De Legotheek heeft in totaal 15 vrijwilligers die zorgen voor bezetting tijdens de openingstijden, het weer compleet maken van de uitgeleende Lego sets en ze ontvangen groepen van scholen in de regio en de naschoolse opvang. De vrijwilligers praten vol enthousiasme over Lego en de Legotheek. Sommige hebben thuis hele bouwwerken van Lego staan en één van de vrijwilligers is zelfs bezig het oude gemeentehuis van Gorssel na te bouwen. Regelmatig wordt de collectie uitgebreid met nieuwe Lego sets, maar ook tweedehands legosets van particulieren zijn van harte welkom. Wij zijn een ervaring rijker, een leuk bezoek aan een prachtige Legotheek vol enthousiaste vrijwilligers, dat maakt onze gemeente zo mooi, unieke initiatieven door vrijwilligers om anderen iets te brengen. Mocht je na het lezen van dit artikel ook enthousiast over de Legotheek in Eefde of vrijwilliger willen worden? Kijk dan op de website www.legotheek.nl