Oud papier containers voor VIOS-Eefde

Eefde – Al vele jaren haalt Volleybalvereniging VIOS-Eefde oud papier op in het dorp. De bekende trekker met kar, auto’s met aanhangwagens en enthousiaste leden zijn een bekende verschijning in het dorp.

Maar helaas gaat daar binnenkort verandering in komen. De gemeente Lochem is al jaren verantwoordelijk voor de inzameling van oud papier. Eens per maand dient er op ieder adres oud papier opgehaald te worden. Deze taak wordt door de vele verenigingen die onze gemeente rijk is vervult.

Door een gewijzigd afvalbeleid is de huidige manier van inzamelen niet meer toegestaan. Belangrijkste redenen hiervoor zijn de veiligheid en arbeidsomstandigheden van vrijwilligers van verenigingen. Daarom gaat de gemeente de inzameling anders organiseren. Binnen een paar maanden krijgen alle inwoners van ons dorp een brief waarin hen een minicontainer voor oud papier wordt aangeboden.

Deze containers worden eens per maand met vrachtwagens (en met hulp van 2 vrijwilligers van VIOS) geleegd. De opbrengsten van dit oud papier komt ten goede aan VIOS-Eefde. Volleybalvereniging VIOS-Eefde wil u vragen de container te accepteren en daarmee de vereniging te steunen. De inkomsten van het oud papier zijn van groot belang voor de vereniging en de toekomst.