William Drenthen uit Lochem is genomineerd voor de Coiffure Award 2020 Haircolor

Lochem – De jury is onder de indruk van Coiffure Award 2020 inzendingen:
“de kappers hebben de lat hoog gelegd.”
De genomineerden van de 29ste editie van de Coiffure Award zijn bekend. Vandaag hebben de 99 genomineerden te horen gekregen dat hun passie, creativiteit en inzet ervoor hebben gezorgd dat ze in de race zijn voor de meest toonaangevende kappers prijs van Nederland. De uitreiking van de 13 prestigieuze Coiffure Awards vindt op zondagavond 19 april tijdens het bekende gala plaats.

Genomineerden:
Categorie: Schwarzkopf Haircolor Technician of the year
Namen genomineerden: Abby Smith uit Amsterdam van kapsalon Sjenkels Amsterdam, Antonio Antelo uit Breda van kapsalon Hairdealer, Arjan Bevers uit Helmond van Avanti Kappers, Jasmine Damrane uit Breda van kapsalon L’artiste Hair Beauty Looks, Joeri Rouffa uit Rotterdam van kapsalon Androgyn, Kim van Hooft uit Roermond van Hair & Beauty MP, Kirsten Alacali uit Enschede van kapsalon Blur Studio, Lousie Vlaar uit Alkmaar van kapsalon Pro Solo, Wendy van Wichen uit Geldrop van kapsalon Create Hair & Beauty en William Drenthen uit Lochem van kapsalon Kuypers Hair & Wellness

Dat de bovenstaande haar liefhebbers genomineerd zijn is al een prestatie op zich, aangezien de kappers dit jaar wederom de lat hoog hebben gelegd. De vakjury was dan ook vol lof over de inzendingen van dit jaar. Voorzitter van de vakjury, Berni Ottjes (NL juryvoorzitter): “Ik vond de inzendingen dit jaar heel erg verrassend, het haarbeeld is ontzettend divers. Het is ontzettend leuk om ieder jaar de verschillen in de collecties te zien. Kappers hebben de lat hoog gelegd; ze hebben echt geprobeerd om een nieuwe kijk op haar te geven.”

Beeld:Hairdresser of the Year 2019 Arjan Bevers

Jurering De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit 19 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende bladen, beoordeelde als allereerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 12 koppige Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beauty specialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Tot slot namen 14 Britse topkappers de taak van de laatste jury ronde op zich.
Over de Coiffure Award 2020 De Coiffure Award – die in 1992 is opgezet door Schwarzkopf Professional en Coiffure Media – streeft ernaar de kappers-branche naar een hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van de kapper. Alle aandacht gaat uit naar het vakmanschap dat de kappers met veel passie laten zien.

Op zondag 19 april vindt het 29ste gala van deze onafhankelijke haarmode fotografiewedstrijd plaats in Studio21 te Hilversum, waar naast de 12 Coiffure Awards, ook de meest begeerde prijs onder Nederlandse kappers wordt uitgereikt: de Hairdresser Of The Year. Daarnaast wordt ANKO ondernemers award overhandigd.
De presentatie van het gala is in handen van Rick Brandsteder.
Coiffureaward.nl Facebook.com/coiffureaward
Twitter.com/coiffureaward Instagram:@coiffureawardNL

De inzendingen van de genomineerden zijn te zien op www.coiffureaward.nl,