Opnieuw meer banen erbij in de gemeente Lochem

Lochem – De werkgelegenheid in de gemeente Lochem is voor het vierde jaar op rij gestegen. In 2019 kwamen er opnieuw 572 banen bij, in 2018 steeg het aantal banen met 507. Op een totaal van 33.691 inwoners zijn er 14.895 banen. Dit blijkt uit de werkgelegenheidsenquête 2019 die de provincie Gelderland elk jaar houdt onder bedrijven.

Deze sectoren groeiden het snelst
Waar kwamen er banen bij? De gezondheidszorg zorgde in 2019 voor 179 nieuwe banen; de industrie groeide met 105 banen, de detail- en autohandel met 51 banen en de zakelijke dienstverlening met 63 banen.

De grootste sectoren in de gemeente Lochem zijn de genoemde 4 sectoren, gevolgd door de landbouw en de horeca. Het aantal banen in de landbouwsector bleef bijna gelijk; de horeca groeide met 34 banen.

Geweldig nieuws
“Het is geweldig nieuws dat er voor het vierde jaar op rij zoveel banen zijn bijgekomen en 100 nieuwe bedrijven”, zegt wethouder Economie Eric-Jan de Haan namens het college. Een verdienste van de ondernemers. Wij onderhouden op verschillende manieren contact met ondernemers, zodat we kunnen meedenken. Over groei, verplaatsing en vestiging. Ik hoop dat deze trend doorzet. Wij bieden ruimte, bijvoorbeeld op kantorenpark Stijgoord”.