Start werkzaamheden Graafschapterrein Parkeren centrum Lochem tijdelijk gewijzigd

Graafschapsterrein Lochem. Foto: Google

Lochem – Het Graafschapterrein wordt vernieuwd. Een betere indeling met meer parkeerplaatsen en meer groen. Naast de werkzaamheden op de Markt en het voormalig gasfabriek beginnen in de week van 24 februari de werkzaamheden op het Graafschapterrein. Daarom zijn er de komende tijd minder parkeerplaatsen beschikbaar in en rondom het centrum van Lochem. Wel leggen we tijdelijk andere parkeerplekken aan zodat inwoners en bezoekers zo min mogelijk last hiervan hebben.

De vernieuwing van het Graafschapterrein maakt onderdeel uit van de plannen voor de binnenstad van Lochem. Ondernemers, inwoners, organisaties en gemeente werken hierin samen. Wethouder Eric-Jan de Haan: “Er gebeurt veel op dit moment, bouwwerkzaamheden op de markt en aan de Julianaweg, de uitbreiding van Albert Heijn en dan nu ook de vernieuwing van het Graafschapterrein. Ook hier geldt: ‘het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt’. Ik hoop echt dat we het ongemak zo veel mogelijk kunnen beperken en dat onze inwoners straks blij zijn met het resultaat.”

Parkeren op Graafschapterrein met parkeerschijf
Doet u boodschappen bij één van de supermarkten dan kunt u nog gewoon terecht op het Graafschapterrein en op het parkeerterrein bij de Lidl. Wel moet u op het Graafschapterrein uw parkeerschijf gebruiken waarmee u maximaal 2 uur kunt parkeren. Dit kan op maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur.

Parkeerplaatsen voor lang parkeerders
Mensen die langer dan 2 uur in de binnenstad willen blijven kunnen, behalve op de gebruikelijke plekken nu ook parkeren aan de Julianaweg naast de fietsenwinkel en op de extra aangelegde parkeerplaatsen aan de Mauritsweg. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kunt u ook parkeren bij het gemeentehuis. U loopt dan via de brug over de Berkel zo het centrum in.

Parkeren met ontheffing aan de Oosterbleek
Omwonenden die nu parkeren op het Graafschapterrein krijgen de mogelijkheid om tijdelijk, met ontheffing, langs de Oosterbleek te parkeren. Het gaat om het gedeelte van de Oosterbleek langs de gracht. Bewoners van het appartementencomplex Beijers en van de appartementen boven de Jumbo ontvangen een brief van de gemeente met informatie over hoe zij deze kunnen aanvragen.

Parkeren binnen de vakken
Waar de blauwe zone geldt mag u alleen met een parkeerschijf binnen de vakken parkeren. Buiten de geldende tijden van de blauwe zone is het ook toegestaan om hier lang te parkeren.
Het is niet toegestaan om op vergunninghoudersparkeerplaatsen te parkeren.

Meer informatie
De verwachting is dat het Graafschapterrein medio juni klaar is. Meer weten over de plannen voor de binnenstad? Kijk op www.lochem.nl/binnenstadlochem