Terugblikken op vijftig jaar Almen – vroeger en nu

Almen – Zondag 20 oktober opent ‘Zin in Almen’ zijn derde seizoen met een bijeenkomst die in het teken staat van vijftig jaar Almenover de veranderingen in Almen in de afgelopen vijftig jaar. Anton Heiijnk en Atie Loman voeren ons terug naar het dorpsleven van een halve eeuw geleden en laten zien dat Almen de afgelopen vijf decennia met de tijd is meegegaan. Chris Klein Nengerman ondersteunt hun herinneringen met authentieke beelden uit vergane jaren.

‘Almen – vroeger en nu’ vindt plaats in de Almense kerk. De bijeenkomst begint om 16.00 uur, duurt een uur en is vrij toegankelijk. Na afloop is er gelegenheid om na te praten in ‘Ons Huis’, tegenover de kerk.

Net als de afgelopen jaren organiseert ‘Zin in Almen’ elke derde zondag van de maanden oktober, november, januari, februari, maart en april bijeenkomsten van een uur. Naast de bijeenkomst over de jongste geschiedenis van het dorp staat ook de februari bijeenkomst ook in het teken van Almen zelf. Dorpsgenoten worden uitgedaagd om korte verhalen te vertellen, aangespoord door A.L. Snijders, die bekend is van zijn Zeer Korte Verhalen.

In november bespreekt Marijke Kuyper uit Almen met ons de vraag die iedereen zich wel eens stelt: wat is de zin van mijn leven?verkennen we de vraag wat de zin van ‘zin’ nu eigenlijk is; onderzoeken hoe zinnig die vraag überhaupt is. Het sluit aan bij de doelstelling van de werkgroep om een platform te bieden waarin vanuit verschillende invalshoeken gevoelens als bezieling, inspiratie en verdieping en nadenken over maatschappelijke onderwerpen verkent kunnen worden.

Verder komt er in januari een lieddoor Berlioz gecomponeerde cyclus van Berlioz liederen over de liefde, en vertellen we in maart het ‘verhaal van een deugniet’, geïnspireerd op “Peer Gynt” op muziek van Grieg. Dit wordt mede uitgevoerd door jonge musici van Juliana en door pianoleerlingen. De cyclus wordt in april afgesloten Gilean Schmidt en Petra Westra, met twee dirigenten die iets vertellen en b laten horen over muzikaal leiderschap in een Almense setting.
Voor meer informatie zie de website www.zininalmen.nl