Brandweer Almen zoekt nieuwe collega’s

Almen – Kom kennismaken tijdens de inloopavond op donderdag 5 april.

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer snelt er naar toe om te helpen. Een bekend en zo vanzelfsprekend beeld. Maar het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. De brandweer die steeds paraat staat om anderen te helpen bestaat voor een groot deel uit vrijwilligers. Mensen die zich naast hun reguliere werk inzetten voor de veiligheid van de inwoners van Almen. Er zijn doorlopend mensen nodig om dit belangrijke werk te kunnen blijven doen.

Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan donderdag 5 april tussen 16.30 – 21.00 uur naar de brandweerkazerne, Berkelweg 2A, Almen om kennis te maken met de mensen van de brandweer.

De brandweer van Almen zoekt ook mensen die (eventueel alleen)overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan is een baan bij de brandweer ook mogelijk en ben je van harte welkom om op donderdag 5 april je mogelijkheden te bespreken.

Vergoeding
Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook heel veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier.

Op de eerste plaats krijg je bij de brandweer een goede opleiding. Daarnaast krijg je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Wat neem jij mee
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.

Kom naar de inloopavond
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan op donderdag 5 april tussen 16.30 – 21.00 uur naar de brandweerkazerne, Berkelweg 2A in Almen. Je toekomstige collega’s verheugen zich op jouw komst en staan klaar om een en ander te demonstreren en om al je vragen te beantwoorden. Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Almen woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom op 5 april.
Mogelijk ben je wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid te komen. Neem dan contact op via contact@brandweeralmen.nl en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op. Kijk ook voor informatie op www.brandweeralmen.nl
Ook andere brandweerposten in onze regio kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op www.bijdebrandweer.nl om welke posten het gaat.