DoeMEE Award 2017 voor Stichting Spoenk en Superrr Almen

Lochem – Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen.

Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dit enthousiasme te waarderen en te stimuleren reikt MEE Oost, in samenwerking met de gemeente Lochem en de gemeente Zutphen, de DoeMEE Award uit. Op 17 januari reikte wethouder Bert Groot Wesseldijk van de gemeente Lochem de DoeMEE Award uit aan Superrr Almen en wethouder Patricia Withagen van de gemeente Zutphen aan Stichting Spoenk.

Superrr Almen

Deze buurtsupermarkt zet in op kleinschalige service en producten van uitstekende kwaliteit en biedt al meer dan vijf jaar kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De jury van de DoeMEE Award laat weten dat deze organisatie enerzijds van groot belang is voor de mensen die hier een kans krijgen om terug te keren op de reguliere arbeidsmarkt en anderzijds dat de winkel op basis van de huidige opzet van enorme invloed is op de leefbaarheid in het dorp Almen. De combinatie van buurtsuper en zorgomgeving zorgt voor Superrr succesformule.

Stichting Spoenk

Stichting Spoenk zet zich in voor mensen met een beperking én hun gezin. Participatie in de samenleving van àlle leden van het gezin staat voorop. De jury van de DoeMEE Award is onder de indruk van de snelle ontwikkeling tot actieve en zelfverzekerde stichting die erkennen dat iemand met een beperking in een gezin niet alleen zelf moeilijker participeert in de samenleving, maar dat dit van invloed is op de participatie van het hele gezin. Zij zetten zich niet alleen in voor iemand met een beperking, maar juist ook voor hun broers, zussen en ouders. Onder andere door het organiseren/opzetten van activiteiten waar lotgenoten met elkaar in contact komen. Een uitstekend voorbeeld van meedoen mogelijk maken!

Alle genomineerden zijn een winnaar Tijdens de feestelijke uitreiking werden niet alleen de twee winnaars geroemd om hun inzet. Patricia Withagen, wethouder gemeente Zutphen: “Bij de uitreiking van eenaward hoort natuurlijk een winnaar. Maar eigenlijk zijn alle genomineerden winnaars. Want ieder initiatief dat bijdraagt aan een inclusieve samenleving en met positieve,enthousiaste inzet gerealiseerd wordt, verdient een podium.”

Bron: Gemeente Lochem