Kerk Laren sluit Lichtproject af

Laren – De Protestantse Kerk

Laren viert kerst online. Zowel op kerstavond om 21.00 uur als kerstmorgen om 10.00 uur is de dienst zonder kerkgangers in de kerk. “Let wel op die laatste woorden” zegt dominee Jaap Jonk, “Want kerkgangers zijn er genoeg, alleen moeten ze helaas thuis op de bank kijken”.

In de adventstijd mochten er nog 30 mensen in de kerk zijn. Die kwamen dan ook, soms moest er bij de boekingen zelfs “nee” verkocht worden

omdat de kerk zich echt aan de 30 personen hield. Maar sinds zondag 20 december is alles weer online. “We zijn heel blij dat we in het voorjaar onmiddellijk geïnvesteerd hebben in goede camera’s en microfoons” zegt de voorganger. En inderdaad ogen
de beelden op de website van www.kerkdienstgemist
(doorklikken naar Gelderland, Laren) redelijk professioneel.

Alle adventszondagen draaiden om het thema “Licht”. Dat paste ook goed in deze bijzondere tijd waarin de beeldspraak van het “licht aan het eind van de tunnel” nog wel eens gebruikt wordt. De kerkgangers kregen bij het verlaten van de kerk ook telkens een lichtje mee van de kinderen. Die hadden dat versierd met een passende bijbeltekst.

Op de kerstmorgen wordt het lichtproject van de kinderen afgesloten met het thema “Jezus is het ware licht”. Iedere kerstmorgendienst in Laren is een viering voor het hele gezin, en ook dit jaar zal er veel aandacht voor de kinderen zijn. Maar de dominee

beloofd dat de volwassenen zeker aan hun trekken komen. “We hebben een muzikale kwis met oplopende moeilijkheidsgraad, en ik zou het er knap moeilijk mee hebben!”