Zilveren Knoop voor Otto Bisschop en Gerard Spil

Lochem – Vrijdag 11 december hebben de heren Otto Bisschop en Gerard Spil van wethouder Eric-Jan de Haan een Zilveren Knoop ontvangen. De uitreiking was in het gemeentehuis in Lochem. Vanzelfsprekend werden daarbij de geldende coronamaatregelen in acht genomen.
Het college van B&W kent de Zilveren Knoop aan Otto Bisschop en Gerard Spil toe als blijk van waardering voor hun gepassioneerde inzet voor de verkeersveiligheid in Lochem. Samen richtten de heren Bisschop en Spil 39 jaar geleden Veilig Verkeer Nederland afdeling Lochem op. Maar liefst 39 jaar waren zij bestuurslid en actief vrijwilliger voor Veilig Verkeer Nederland.

Otto Bisschop
Zat 39 jaar geleden als vertegenwoordiger veel op de weg. De verhuizing met zijn gezin naar Lochem bracht hem in contact met Veilig Verkeer Nederland. Verkeersveiligheid was toen een hot item. Met name de veiligheid rondom de scholen. Otto vond verkeersveiligheid belangrijk en nam contact op met Veilig Verkeer Nederland. In die tijd leerde hij ook Gerard Spil kennen.

Gerard Spil
De bevlogenheid van Gerard kwam voort uit een ongeluk in de persoonlijke sfeer, dat gelukkig goed afliep. Het zette Gerard aan het denken. Hij kwam in contact met Veilig Verkeer Nederland. En van het een kwam het ander.
Scootmobieldagen en verkeersexamens
Beide heren waren onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van de praktische verkeersexamens, de “fris het op”-campagnes en het organiseren van scootmobieldagen samen met Stichting Welzijn Lochem. Ook zorgden Otto en Gerard dat de fietsen van scholieren werden gecontroleerd en coördineerden zij de wisseling van de campagneborden. Otto en Gerard waren altijd present bij gemeentelijke overleggen over verkeersveiligheid. Ook bij buurtinitiatieven waren zij altijd erg betrokken.

Voorbeeld voor velen
Jong en oud hebben in Lochem kunnen profiteren van de inzet van Otto en Gerard. Hun inzet is niet in tijd uit te drukken. Met veel passie stonden zij voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Lochem. Daarmee zijn zij een groot voorbeeld voor velen van ons.
Een blijk van waardering
De Zilveren Knoop is een blijk van waardering van het college van B&W voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van inwoonster Ingrid Leufkens.