Eerste uitzending Allemaal1.tv met vele indrukwekkende gasten

Lochem- Donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur is de eerste uitzending te zien van Allemaal1.tv. Daarin is ruimte voor veel gasten uit de hele gemeente Lochem.

Naast burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve schuiven jongeren, boeren en horecaondernemers aan tafel in de tot studio omgetoverde Stadslounge in de schouwburg. Presentatrice Marije Alma uit Gorssel praat met de burgemeester over hoe de coronacrisis hem bezighoudt. Vervolgens is het woord aan drie horecaondernemers uit Zwiep, Gorssel en Eefde. De branche wordt hard getroffen en daar ontstaat steeds meer verzet tegen.

IJsbeer van WinterWonderland
en vaste rubriek is ‘Op de bank met…’. Dit is een intiem gesprek met een inwoner van de gemeente met een bijzonder verhaal. Deze eerste keer komt de bij velen bekende ijsbeer van WinterWonderland aan het woord. Dit evenement gaat dit jaar niet door en dat stemt de ijsbeer uiteraard erg droevig.

Hierna volgt aan de talkshowtafel een gesprek met mensen uit de zorg die . En het vaste laatste item heet ‘Waan van de Dag’, waarbij telkens een actueel thema aan de orde komt. Dit keer is het woord aan de boeren uit de gemeente. Gespreksonderwerpen: ‘stikstofbeleid, innovaties en (onder voorbehoud) de levering van biogas van boeren aan Friesland-Campina.

Oude filmbeelden
Een vast onderdeel zijn oude filmbeelden van het Historische Genootschap Lochem-Laren-Barchem. De gedigitaliseerde beelden van meest zeer goede kwaliteit zijn, zeker voor oudere inwoners, een feest der herkenning. Overigens gaat ook de Historische Vereniging De Elf Marken uit de voormalige gemeente Gorssel bijdragen leveren aan Allemaal1.tv.
Aandacht voor sport is er via een gesprek met vertegenwoordigers van vier voetbalverenigingen uit de gemeente, voor wie dit jaar ook nogal problematisch verloopt. En na een muzikaal intermezzo is het tijd voor de jongerenbeweging &Joy Lochem, die jongeren op allerlei manieren wil steunen. Mogelijk is er actueel nieuws want de organisatie praat deze week met het ministerie van VWS over problematische schulden bij jongeren.

Live via YouTube
De live-uitzending is vanaf 18.30 uur te bekijken via het YouTube-kanaal van Allemaal1.tv. Deze is makkelijk te bereiken door te klikken op de link op de homepage van Allemaal1.tv.
Daarna is de uitzending op elk gewenst moment terug te kijken.