Kerstvakantie vol activiteiten op kasteel Doorwerth

Van 19 december tot en met 3 januari kun je op kasteel Doorwerth van alles beleven. Doe de ridderproef met Ridder Wilg, help Professor Bombasticus met zijn proefjes of ga op zoek naar de schaapjes in het kasteel. Ook de vroegere bewoners komen een kijkje nemen om te genieten van het kasteel in kerstsfeer.

Vergeet niet je kaartje van tevoren te reserveren via www.glk.nl/doorwerth

Alle activiteiten op een rij:

Van zaterdag 19 december tot en met 3 januari hebben schaapjes zich verstopt in het kasteel. In de boomgaard van het kasteel lopen altijd schaapjes. Ze grazen met hun tanden en houden het gras dus lekker kort! Zo kunnen wij weer beter bij de stoofpeertjes komen. In de winter hebben we graag onze schaapjes op het droge. We hebben daarom niet alleen buiten maar ook binnen heel veel schaapjes. In elke ruimte zit er wel één of meer verstopt. Kom jij de schaapjes tellen (en dan niet in slaap vallen he?)…..en waar zou het zwarte schaap zich verstopt hebben?

Op maandag 21 en 28 december kan je het kasteel aan de hand van een leuke speurtocht beter leren kennen, of wil je gewoon schaapjes tellen, dat kan ook, maar niet in slaap vallen he?

Op dinsdag 22 en 29 december komt Professor Bombasticus kasteel Doorwerth inspecteren, doe je mee? En wie weet lukt het jou om het kasteel te laten vliegen.

Professor Bombasticus is museuminspecteur en bezoekt op twee dinsdagen in de kerstvakantie kasteel Doorwerth. Erg leuk, maar ook een beetje vreemd. Kom ook het museum inspecteren en word museum inspecteur! Tijdens een speurtocht door het kasteel ga je op zoek naar een eenhoorn, ridders en een beer, en moet je op veel vragen het juiste antwoord vinden. In de kelders van het kasteel staat de professor met zijn proefjes. Lukt het jou om samen met de professor het kasteel te laten vliegen?

Tijd: 11.30, 13.30 en 15.30 uur
Duur: ongeveer een uur

Leeftijd: kinderen tot 10 jaar en hun begeleiders

Kosten: Volwassenen: € 11,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 9,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen én Museumkaarthouders € 4,00 op vertoon van jaarkaart.

Op zondag 27 december kan je zomaar tegen een van de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth aanlopen. Luister naar de verhalen van Charlotte Sophie Bentinck over haar leven op het kasteel of geniet van de roddels van een van haar kamermeisjes. Misschien treft u wel Baron Van Brakell, de eerste heer van Doorenweerd of de keukenmeiden.

Geschikt voor alle leeftijden.Tijd: tussen 11.00 en 17.00 uur
Duur:

Tijd: tussen 11.00 en 17.00 uur
Duur:

ongeveer een uur
Kosten: Volwassenen: € 11,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen én Museumkaarthouders gratis op vertoon van hun jaarkaart.

Op woensdag 30 december is Ridder Wilg weer op kasteel Doorwerth. Wil jij ook een echte ridder worden? Speel dan het ridderverhaal van Ridder Wilg en speur door het kasteel om het codewoord te vinden. Als je de tocht door het kasteel hebt afgelegd, kun je in de gewelven de riddereed afleggen en een echte ridder worden!

Tijd: op tijdsloten (zie website)

Duur: ongeveer een uur

Kosten: € 11,50 en kinderen 4-18 jaar € 8,00 . Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders € 3,00 op vertoon van jaarkaart.

De Tentoonstelling: “Koekkoek op bezoek”
In verband met de tijdelijke sluiting van het Koekkoek-Haus zijn de hoogtepunten uit de collectie te zien in Museum Veluwezoom met als kern B.C Koekkoek, zijn familie en zijn school der ‘Kleefse Romantiek’. Er is ook werk te zien van Nederlandse tijdgenoten, onder anderen Johannes Warnardus Bilders, Laurens Hanedoes en Cornelis Lieste.

De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangskaartje van kasteel Doorwerth. Vanwege de corona maatregelen bezoek je eerst de andere ruimten in het kasteel. Wil je op je gemak alleen de “Koekkoek op bezoek” tentoonstelling (3 zalen) bezoeken (je bezoekt dan NIET de rest van het kasteel), dan kan dat tussen 19 december en 3 januari dagelijks om 10.45 en om 16.00 uur

Duur: ongeveer een uur

Kosten: € 11,50 en kinderen 4-18 jaar € 8,00 . Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders € 3,00 op vertoon van jaarkaart