Verkoop Huize Stijgoord stimulans voor kantorenpark Stijgoord

Lochem – Het college is akkoord gegaan met de verkoop van Huize Stijgoord op kantorenpark Stijgoord. Achterhoekse ondernemers gaan hier een innovatief kantoor van maken.Wethouder Economie, Eric-Jan de Haan is erg blij met deze ontwikkeling. “Een nieuwe stap in de invulling van het kantorenpark, zoals we dat voor ogen hebben. Het kantoor biedt ruimte voor nieuw ondernemerschap aan de Berkel. Een aanwinst voor Lochem en er is weer toekomst voor Huize Stijgoord”.Landmark
De villa is een gemeentelijk monument van omstreeks 1890 met de bestemming ‘gemengde doeleinden’. De kopers gaan de villa grondig opknappen en willen er een landmark van maken. Meer informatie volgt van de initiatiefnemers, als zij hun ideeën verder hebben uitgewerkt.Stijgoord
Stijgoord is een nieuwe kantoren- en werklocatie aan de oostkant van Lochem. Het grenst aan het fraaie natuurgebied Marke Lochem. De gemeente geeft hier verschillende kavels uit. De oppervlakte daarvan staat niet bij voorbeeld vast. Daar mag de koper zelf over meebeslissen.Stijgoord is bedoeld voor kleinschalige bedrijvigheid. Dat kunnen kantoren zijn. Ook functies zoals een sportschool, welnesscentrum of lichte horeca past hier goed. Het Lochemse Olbecon was in de zomer van 2020 het eerste bedrijf dat opende op Stijgoord.