Allemaal1.tv wil inwoners gemeente Lochem verbinden in coronatijd

Lochem -Vanaf donderdag 10 december tot en met februari kunnen inwoners uit de gemeente Lochem live tv van eigen bodem bekijken. Dan start het project Allemaal1.tv-Van IJssel tot Berkel met 2 YouTube-uitzendingen per week. Het initiatief komt van een groep inwoners die wil verbinden in coronatijd. Het college steunt dit initiatief met een tijdelijke subsidie.
Allemaal1.tv is ‘Koffietijd’ in een Lochemse jas. De eerste uitzendingen komen vanuit de foyer van Schouwburg Lochem. Door via YouTube uit te zenden, komt het programma overal waar internet is. Ook in wooncentra voor ouderen. Publiek is welkom tijdens de live-uitzendingen. Uiteraard binnen de geldende coronaregels. Meteen na afloop is de uitzending nog onbeperkt terug te kijken via YouTube.

Rubrieken
De uitzendingen worden gevarieerd, met live-onderdelen en vooraf opgenomen items, zoals:
• In gesprek met verenigingen, ondernemers, muzikanten of lokale politici
• Op de bank met…..De presentator spreekt live een inwoner met een bijzonder verhaal en
• Een studiogesprek over een actueel onderwerp in onze gemeente.

Gemeente maakt mede mogelijk
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de tv-uitzendingen deze winter financieel mede mogelijk te maken. Betrokken inwoners uit verschillende kernen maakten de afgelopen weken een plan en staan in de startblokken. Enkele kartrekkers zijn filmmaker en -producer Bart Verdult, journalist van de nieuwssite LochemsNieuws Henri Bruntink en presentatiespecialist en eigenaar van Zakelijk in beeld, Marije Alma. Zij woont in Gorssel en presenteert de eerste vier uitzendingen.

Momenten in coronatijd
Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve is erg enthousiast: “Dit initiatief komt op een heel mooi moment. Door corona zijn mensen meer thuis en ontmoeten ze elkaar veel minder. De winterperiode en de feestdagen staan voor de deur. De uitzendingen van Allemaal1.tv zijn er voor alle inwoners uit de gemeente. We kunnen weer meer met elkaar verbonden zijn, ondanks corona”.

Mooie energie
Lochemer Bart Verdult is namens de initiatiefnemers penvoerder van het plan: “In korte tijd sloten veel talenten zich aan. Ervaren en student. Inwoners die willen verbinden in coronatijd. Ons mooie team gaat zijn uiterste best doen voor alle inwoners. Vrijwilligers die mee willen helpen met de productie, zijn welkom. Neem gerust contact op via productie@allemaal1.tv”

Waar vindt u Allemaal1.tv?
Het Youtubekanaal heet Allemaal1.tv-Van IJssel tot Berkel. De redactie is bereikbaar via redactie@allemaal1.tv. Vrijwilligers kunnen contact opnemen met productie@allemaal1.tv. Studiogasten kunnen zich aanmelden bij productie@allemaal1.tv

Op de foto staan: Marije Alma – presentatrice – Gorssel| Henri Bruntink – redacteur – Lochem| Bart Verdult – regisseur – Lochem| Annemart Janssen – producer – Lochem| Luuc Grijsen – Floormanager – Winterswijk|
Mirjam Radstake – Schouwburg Lochem – Zutphen| Monique Hazewinkel – Gemeente Lochem – Lochem en Merle Keessen – Setdresser – Deventer. Niet op foto: Wout Klein Historisch Genootschap Lochem.