Expositie schilderijen Anke Brummelman

RUURLO – van 14 dec. 2020 t/m 3 feb. 2021 exposeert Anke Brummelman bij KunstKring Ruurlo. De expositie is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te bezichtigen in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5. Toegang is gratis.

De van oorsprong Zutphense Anke Brummelman heeft, na jarenlang in het westen van het land te hebben gewoond, inmiddels weer haar plek gevonden in de Achterhoek, om precies te zijn in Ruurlo.
Ontwikkeling Anke heeft altijd al veel getekend en zo’n 15 jaar geleden is zij begonnen om te schilderen met acryl. Ze bleek een talent te hebben om gewone mensen in alledaagse situaties bijzonder naturel weer te geven. Portretten schilderen vond ze het leukst, maar ook het moeilijkst om te doen. Om zich hierin te blijven ontwikkelen heeft zij diverse schildercursussen gevolgd en is ze in 2017 en 2018 serieus aan de slag gegaan met de tweejarige opleiding Portretschilderen aan de Portretschool Amsterdam. Sindsdien schildert zij voornamelijk portretten met olieverf.
Drijfveren Schilderen ervaart Anke als een heerlijk rustgevende bezigheid, waarbij ze alles om zich heen vergeet. Dat is voor haar een sterke motivatie om dit te blijven doen. Bij het portretschilderen is het haar uitdaging om zo nauwkeurig mogelijk de gemoedstoestand van de geportretteerde weer te geven:
“Als de mensen die het portret bekijken iets van de emotie, de uitstraling, het gevoel van degene die ik geschilderd heb herkennen is in mijn ogen het portret geslaagd.”

In deze expositie ziet u een selectie van zowel vroege schilderijen als recentere werken
Meer informatie is te vinden op haar eigen website: www.ankebrummelman.nl en op de website van de KunstKring Ruurlo: www.kunstkringruurlo.nl .

Foto: Henk Viscaal