Nieuwe datum én extra middageditie lezing ‘Bob Ross’

® Bob Ross name and images are registered trademarks of Bob Ross Inc. © Bob Ross Inc. Used with permission.

RUURLO – KunstKring Ruurlo biedt op vrijdag 27 november om 15.00 uur een extra middageditie aan van deze interessante lezing over de welbekende Amerikaanse landschapsschilder Bob Ross. Er zijn nog kaarten te koop voor de avondlezing en daarnaast bleek docent en beeldend kunstenaar Peter-Frans de Graaf bereid om zijn verhaal ook ’s middags te doen. Zo krijgen toch meer geïnteresseerden de kans om de lezing bij te wonen, dan het beperkte bezoekersaantal dat momenteel voor één gelegenheid toegestaan is.

Bij voldoende belangstelling zal ook deze middageditie plaatsvinden in de Theaterzaal van het Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo.

Joy of Painting De charismatische Bob Ross maakte begin jaren tachtig furore met zijn tv-serie ‘The Joy of Painting’. Deze serie was eerst te zien in de Verenigde Staten van Amerika, maar werd al snel over de hele wereld uitgezonden. Tot op de dag van vandaag worden uitzendingen herhaald en is er nog aandacht voor op internet, zoals Twitch. In de serie liet Bob Ross ‘live’ zien hoe je in een half uur een fraai landschap kunt maken. Inmiddels zijn honderdduizenden mensen wereldwijd door hem geïnspireerd om in zijn stijl hun eigen landschappen te schilderen.
Eerste solotentoonstelling Aan zijn succes gemeten zou je verwachten dat het werk van Bob Ross in vele musea te zien is geweest. Dat is echter in het geheel niet het geval. Hoewel er mensen genoeg zijn die de schilderijen van Ross ‘grote kunst’ vinden, wijdt museum More in Gorssel als eerste ter wereld een solotentoonstelling aan deze kunstenaar.

Actuele RIVM maatregelen KunstKring Ruurlo vervult met haar cursussen, lezingen en concerten ook een sociale functie. Daarom is het streven om zoveel mogelijk alle activiteiten, natuurlijk op een verantwoorde manier, door te laten gaan. Bij alle activiteiten houdt de KunstKring zich aan de richtlijnen van het RIVM. Dat wordt ook verwacht van deelnemers en bezoekers.
Meer informatie is te vinden op de website van KunstKring: www.kunstkringruurlo.nl