Kerst op de KRANENBURG

Vorden- Kranenburg Voor de een en twintigste keer is het weer Kerst op de Kranenburg in het Heiligenbeeldenmuseum. In de periode na het Sinterklaasfeest tot en met de zondag na Driekoningen is er een unieke en internationale kerstgroepententoonstelling uitgestald met dit jaar honderden groepen uit de verzamelingen van Riet Rutting en Joop Arends, vrijwilligers bij het museum en leden van de Vereniging Vrienden van de Kerstgroep.

Riet Rutting bezit ruim 300 kerstgroepen uit de hele wereld. De nadruk ligt bij haar op groepen uit landen met een rijke kerstraditie, zoals Duitsland, Italië en Oostenrijk.

Joop Arends’ belangstelling gaat meer uit naar groepen en afbeeldingen met de H. Familie en kleine groepjes. Hij toont ook fraaie drieluiken, waaronder “Pieter Coecke van Aelst”.

Men is weer van harte welkom en geniet van deze vaak ontroerende uitingen van volksdevotie en volkskunst uit de gehele wereld. De prachtige kerstgroepen zijn opgesteld in de Antonius van Paduakerk op de Kranenburg. Het museum is omgetoverd in een sfeervol kerstdecor met veel kaarslicht en passende muziek.
Het museum zelf toont ook nieuw verkregen kerstgroepen en de bij de kerk horende grote kerstgroep staat wederom in een prachtige grot opgesteld. Ook in het portaal is een bijzondere, aangeklede kerstgroep uit Friesland te bewonderen.
i

I.v.m. de maatregelen omtrent Corona is het verzoek de drukte rond de kerstdagen te mijden en op de tijd te komen, vanaf 10.30 uur is het museum geopend. Reserveren verplicht.
Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg/Vorden. Tel. 0575 55 64 88, voor reserveringen, alleen tijdens openingstijden. Kerst op de Kranenburg, is iedere dag open van zondag 6 december t/m zondag 10 januari, van 10.30 tot 17.00 uur, behalve 1ste kerstdag en Nieuwjaarsdag. Entree € 6,00, kinderen t/m 12 jaar gratis entree. Museumkaart geldig. Info www.heiligenbeeldenmuseum.nl