Burgemeester over coronaregels: “Soms is ingrijpen nodig”

corona

Veel mensen houden zich aan de coronamaatregelen. Maar we zijn er nog niet. Het aantal besmettingen is nog steeds te hoog. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “De maatregelen volhouden is soms lastig. We geven graag uitleg als er vragen zijn, maar we zijn streng voor wie de coronaregels willens en wetens overtreedt”.

De toezichthouders en handhavers van de gemeente zijn 7 dagen in de week op pad. Ze werken samen met de politie. De afgelopen weken was het een aantal keer nodig om in te grijpen vanwege het niet naleven van de coronaregels. Bij een groepsaccommodatie, een eetgelegenheid en een trouwlocatie.

Groepsaccommodatie
Er is ingegrepen bij een groepsaccommodatie waar mensen uit meerdere gezinnen samen in de ruimte verbleven én waarbij ook de 1,5 meter afstand niet werd gehouden. In groepsaccommodaties mogen nu alleen kleine gezelschappen/ mensen uit één huishouden samen zijn. Het gezelschap is per direct naar huis gestuurd. De eigenaar heeft een bestuursrechtelijke aanschrijving van de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland gekregen. Bij een volgende overtreding volgt sluiting.

Eetgelegenheid
Tijdens een controleronden bleek dat mensen op het terras van een eetgelegenheid zaten. Eten afhalen om mee te nemen mag, maar nuttigen ter plekke niet. Het gezelschap is verzocht direct de locatie te verlaten. Omdat het niet de eerste keer was dat de regels werden overtreden, kreeg de eigenaar een bestuursrechtelijke aanschrijving van de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland.

Trouwlocatie
Op een trouwlocatie was een huwelijksfeest met meer dan 30 gasten. Dit feest is per direct beëindigd. De locatie is gesloten en mag voorlopig niet meer open. Ook deze eigenaar ontvangt een bestuursrechtelijke aanschrijving van de veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland.