Paddenstoelen speuren op de Gorsselse Heide

Gorssel – Op zondag 4 oktober leer je alles over paddenstoelen op de Gorsselse Heide. Je volgt een afwisselende route (circa 3 km) door bos en langs heide. Onderweg vertellen paddenstoelenkenners over de mysterieuze wereld van de paddenstoel. De wandeling is het leukst voor gezinnen (ook grootouders met kleinkinderen!) in de basisschoolleeftijd.

Tussen 11.00 en 13.00 uur kun je starten op de hoek van de Elzerdijk en de Gerrit Slagmanstraat.
Je loopt dan in je eigen tempo en volgt de met pijlen uitgezette route over de hei. Je leert over vriendjes, vijanden en vuilnismannen. Maar ook leer je elfenbankjes herkennen, waarom een heksenkring een heksenkring heet en wie weet vind je zelfs nog wat heksenboter.

Trek kleren aan die tegen een stootje kunnen en neem zo mogelijk een spiegeltje mee.
Afhankelijk van het tempo van ieder persoonlijk, denken we dat de tocht ongeveer twee uur duurt. Honden zijn niet toegestaan.

Inlichtingen bij Klaske ten Grotenhuis (tel. 0575-471995).
Zie ook: www.markegorsselseheide.nl.

Vooraf aanmelden verplicht per e-mail op: raats36@gmail.com (let op: vol is vol).