Bart Veeze Nederlands kampioen

Foto: Pixabay

Laren – Vorige week is Bart Veeze van de St. Steffenrijders uit Laren met de hengst Imposantos Nederlands kampioen geworden in de dressuur klasse ZZ Zwaar.

Het kampioenschap werd over 2 proeven gereden. Een vaste proef die voor alle deelnemers hetzelfde is en een kür op muziek, die iedere deelnemer zelf kan invullen met vaste onderdelen die er in moeten zitten en worden beoordeeld. Beide proeven wisten Bart en Imposantos te winnen, in de kür op muziek behaalden ze een score van 81% wat heel hoog is, deze proef hadden ze thuis maar één keertje geoefend. Bart had de nadruk gelegd op de gewone proef die hij het belangrijkste vond.

Door Corona waren er lange tijd geen wedstrijden toegestaan in de paardensport, vanaf juli mochten er meetmomenten worden georganiseerd om te bepalen hoe het met de ontwikkeling van de paarden ging. De combinatie Bart en Imposantos hadden o.a. meegereden op het meetmoment aan de Verwoldseweg op het terrein van de St. Steffenrijders in Laren begin augustus, dit om de zwarte hengst te trainen in een andere omgeving.

De bedoeling is dat hij Imposantos volgend jaar gaat uitbrengen in de Lichte Tour, dit is weer een stap hoger dan waar zij nu in rijden.
Eerst komt de WK-selectie voor jonge dressuurpaarden eraan. Hij hoopt zich daar te kwalificeren met Imposantos maar ook met Kyton, met deze hengst heeft Bart al drie wedstrijden voor kwalificatie van de Subli cup gewonnen, dit is een wedstrijd voor 4 en 5-jarige dressuurpaarden. De finale om de Subli cup wordt in december verreden net als het WK voor jonge dressuurpaarden.
Bart is komend weekend dus druk met de WK selectie met de hengsten, die hij rijdt.

Voor de St. Steffenrijders komt er ook een druk weekend aan. Op het terrein in Laren is de basissport actief in de dressuur voor zowel pony’s als paarden van de klasse B tot en met de klasse ZZ licht. Op 25 oktober wordt de tripalon weer verreden, hier wordt een dressuurproef verreden en dan een rit door het bos heen van ongeveer 10 km met hindernissen. Niets moet en alles mag.