Sensoren in centrum Lochem meten het aantal bezoekers

Lochem – Vanaf woensdag 19 augustus zijn er op verschillende plekken in het centrum van Lochem sensoren te vinden. Deze sensoren zitten in een houten paal of hangen aan straatverlichting en meten het aantal bezoekers dat passeert. Op deze manier krijgt de gemeente inzicht in
hoeveel mensen zich in een bepaalde periode in het centrum van Lochem bevinden.

Via deze sensoren wil de gemeente meten met hoeveel bezoekers de binnenstad van Lochem te maken heeft. Zo kan bijvoorbeeld vastgesteld worden of er extra maatregelen nodig zijn voor de veiligheid van bezoekers in verband met corona. Ook voor ondernemers en de VVV is het bruikbare informatie om te zien hoeveel extra bezoekers in de zomerperiode in Lochem aanwezig zijn. De sensoren meet alleen het aantal bewegingen. Er is geen sprake van een camera dus er worden geen beelden vastgelegd.

Vijf locaties in het centrum van Lochem Op vier plekken in het centrum van Lochem komen de sensoren aan een houten paal in de grond: in de buurt van de Poststeeg, ‘t Ei, Molenstraat en Walderstraat. In de Bierstraat wordt een sensor aan de straatverlichting bevestigd. AbelLeisure zorgt er voor dat de sensoren worden geplaatst en zal ze
na 3 maanden weer verwijderen.