Wandel mee met meester Heuvel

Borculo – Vorig jaar bracht museum De Lebbenbrugge een wandelboekje uit: De geheimen van den ouden weg. De wandeling is gebaseerd op een tekst van meester Heuvel uit 1923, waarin hij een wandeling van Borculo naar Barchem beschrijft. U kunt op de komende woensdagen 12, 19 en 26 augustus deze wandeling lopen onder begeleiding van één van de auteurs van het boekje. We vertrekken bij De Lebbenbrugge en komen door het dorp Barchem, over de Kale Berg, op het landgoed Beekvliet en in het natuurgebied Stelkampsveld. Onderweg zal verteld worden over landschap, natuur en de historie van de streek. Daarbij is er speciale aandacht voor het natuurherstelproject Stelkampsveld, dat nu in uitvoering is Het boekje is te koop bij de boekhandels in de omgeving en bij De Lebbenbrugge.

De wandeling is 12 kilometer lang, over zandwegen en verharde wegen. We vertrekken op woensdagochtend om 9.00 uur en verwachten rond 12.00 uur weer bij de Lebbenbrugge te zijn. Dan zijn daar het bezoekerscentrum, het terras en het museum open en kunt u een film “Beekvliet, een natuurgebied naast de deur” van de bekende Borculose natuurfilmer Ben Tragter over het natuurherstelproject bekijken.

Vanwege de corona-maatregelen kunnen niet meer dan 8 mensen per keer mee. Daarom is opgave vooraf nodig bij De Lebbenbrugge: tel. 0545-272178 (dagelijks tussen 11.00 en 17.00u) of e-mail: lebbenbrugge82@gmail.com