Cultuurfonds Gelderland ondersteunde in het tweede kwartaal van 2020 72 projecten 

Lochem – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het tweede kwartaal dit jaar 72 projecten ondersteund. Daarmee werd € 206.979 gegeven aan cultuur en natuur in de regio.

In het afgelopen kwartaal kregen 72 nieuwe projecten ondersteuning van het Cultuurfonds, onder meer vanuit de fondsen op naam van particulieren, zoals het Gelders Waterschapsfonds en het Buurtcultuurfonds Mooiland Gelderland.
De toekenningen werden gedaan in diverse sectoren. De Popschool Harderwijk werd € 5.000 toegezegd voor een origineel havenconcert Pop meet’s classic. Ook De Bongerdbühne in Groessen ontving een toezegging van € 5.000 om voorstellingen voor een klein publiek mogelijk te maken in een boomgaard. Beeldend Danstheater Telder werd € 2.500 toegezegd voor het multidisciplinair project Museum van Dromen.

Particulier geld
Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiroLoterij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

Nieuwe aanvragen
Er kunnen nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor mooie projecten in Gelderland. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.

LOCHEM
*Stichting Toneel Groep Sequoia; EPSE €2.500 – theaterproductie Nergens goed voor

*Stichting Gudula Cultureel; Markelo – €1.500 – aankoop apparatuur

*Volkstuinvereniging De Berkelhoek; Lochem – €1.200 – aankoop gereedschap