Gemeente Lochem De Cloese

Lochem – Voor de ontwikkeling van de woningen rond De Cloese is een beeldkwaliteitsplan vastgesteld met een hoog ambitieniveau op het gebied

van beeldkwaliteit. Die hoge ambitie zag je ook terug bij de initiatiefnemers en betrokken architecten. Toch verrast het je soms zoals bij de ontwikkeling van een woning voor kavel 14.

Voor dit kavel was een woningontwerp tot stand gekomen dat tevens twee maal, in het kader van vooroverleg was besproken met de stadbouwmeester. De verwachting was dat er een definitieve aanvraag zou volgen, dit bleek niet het geval.

De initiatiefnemer verscheen opnieuw aan tafel met een nieuwe architect. Bij nader inzien had hij toch het gevoel dat de woning niet bijzonder genoeg was en hij begon opnieuw aan een nieuw ontwerp. Het heeft geleid tot een fraai en onderscheidend woningontwerp dat aansloot bij de ambities van de initiatiefnemer.