Wat doen Gelderlanders deze zomer?

Nu de corona maatregelen zijn versoepeld, krijgen mensen weer zin om erop uit te trekken. De eigen omgeving verkennen op de fiets, een terrasje pakken of met de camper richting het strand. Wat zijn uw plannen deze zomer?

Provincie Gelderland doet sinds de corona uitbraak regelmatig onderzoek naar het gevoel en het het gedrag van inwoners. Dit vierde onderzoek gaat dieper in op toerisme, recreatie en natuur. Waar doet u in uw vrije tijd, gaat u wat anders doen nu de grote evenementen niet doorgaan en wat vindt u van de manier waarop de provincie voor de natuur zorgt.

Toerisme in eigen land
Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan, doen dat het vaakst in Gelderland. Ook steeds meer buitenlandse toeristen weten onze provincie te vinden. Geen wonder: in Gelderland beleeft is er unieke natuur in een gevarieerd landschap. Maar ook hier zijn er grenzen aan groei, zoals te zien is op de Posbank en de Veluwe. Wat gaan mensen doen nu de zomervakantie voor de deur staat?

Vrije tijd
Hoe besteden Gelderlanders hun vrije tijd? Een bezoek aan het theater of een bioscoopje pakken is wat ingewikkelder geworden. Ook grote evenementen als de Nijmeegse 4-daagse gaan niet door. Besteden mensen hun geld nu op een andere manier? De provincie geeft veel subsidie aan musea, landgoederen en stimuleert sport en bewegen. Met als doel dat vraag en aanbod goed op elkaar aansluiten. Daarom doet ze dit onderzoek. Wat gaat u doen deze zomer? We horen het graag.

Link naar onderzoek:

https://vuass.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_ahmsbbrmz3rbBU9