Zomeractiviteiten Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) afgelast

Regio – Helaas zijn alle geplande activiteiten van Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) tijdens de zomer geschrapt. Uit de persconferentie van de Nederlandse regering van dinsdag 21 april jl. over de coronamaatregelen is duidelijk geworden dat een deel van de evenementen tot 1 september in elk geval niet is toegestaan, maar ook zijn de verwachtingen over de overige onderdelen dusdanig onzeker dat er geen garantie is dat de geplande concerten, voorstellingen en evenementen volgens de kwaliteitseisen kunnen worden georganiseerd.

Ook is er op dit moment onvoldoende zekerheid of en hoe men kan garanderen dat zowel de musici als het publiek veilig kunnen deelnemen. Dit betekent dat de NJO Muziekzomer Gelderland, de Zomertournees van het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en van Jeugdorkest Nederland (JON) niet door kunnen gaan. Ook de zomertournee van Jong Metropole, een samenwerkingsproject van NJON, het Metropole Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, is helaas afgelast.

Ondanks de teleurstelling op dit moment dat al deze zomeractiviteiten niet door kunnen gaan, zullen de musici na de zomer met veel inzet aan de slag gaan om weer te gaan voorbereiden op het volgende seizoen.