Septemberfeest Borculo 2020 (2 t/m 6 september) gaan het door of niet?

Borculo – Het corona-virus houdt Nederland op allerlei gebieden bezig. Zo ook de vraag, gaat het septemberfeest in Borculo door of niet? Want het valt buiten de maatregel van 1 september.

Het is ‘’koffiedikkijken’’. Wat mag wel en wat mag niet na 1 september? Hoe gaat men dan om met de regel dat je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden? En bovenal, hoe waarborgt men de gezondheid van de bezoekers en de vrijwilligers?

Veel vraagstukken waar het bestuur komende weken bij stil staat. Het draaiboek staat klaar en de meeste voorbereidingen waren al getroffen. Nu is het vooral kijken naar de mogelijkheden met een serieuze blik op de risico’s.
Met een slag om de arm over het perspectief voor het feest. Want ook als het mag, hoe gaat men om met de regel dat je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden? Die regel is niet voor niets bedacht. Het bestuur houdt zich sowieso aan de richtlijnen en moet creatieve plannen bedenken over hoe er onder die voorwaarden een feest kan organiseren.