Cultuur- en Sporttas voor vierhonderd gezinnen

Eigen foto Muzehof: "Medewerkers Muzehof vullen de Cultuur- en Sporttas"

Zutphen/Lochem – Zo’n vierhonderd gezinnen in Zutphen en Lochem ontvangen deze week een Cultuur- en Sporttas. De tas zit vol met ‘offline’ sportieve en culturele activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Ze kunnen hiermee aan de slag zonder beeldscherm of internet te gebruiken. De tas is gratis en bedoeld voor gezinnen waar laptops en thuisonderwijs niet vanzelfsprekend zijn.
Initiatiefnemers Muzehof Centrum voor de Kunsten in Zutphen en Stichting Welzijn Lochem kregen bij dit project hartverwarmende steun van organisaties, verenigingen en bedrijven.
De tassen zijn uitgereikt via organisaties die gezinnen ondersteunen: het Budgetadviescentrum Lochem (B€L) in Lochem en Perspectief en Voedselbank Zutphen.

Initiatief van buurtcoaches, sportcoaches en cultuurcoaches
Nu tijdens de corona-crisis de scholen dicht zijn en bijvoorbeeld sport-, schilder- en danslessen niet op locatie doorgaan, is de vrijetijdsbesteding voor veel kinderen stilgevallen. De cultuur-/sport-/ buurtcoaches van Stichting Welzijn Lochem, Zutphen Actief en Muzehof Centrum voor de Kunsten deden een beroep op hun uitgebreide professionele netwerk. Samen hebben zij onder het motto ‘Ontdek je eigen talent thuis’ de Cultuur- en Sporttas ontwikkeld.

Inhoud van de Cultuur- en Sporttas
Van stoepkrijt, gum en verf tot springelastiek en voetbaltas: materiaal is via sponsoring verkregen of aangekocht. Muzehof vroeg kunst-docenten uit eigen netwerk om didactische opdrachtkaarten te ontwikkelen. Zo draagt de inhoud van de tasjes bij aan de creatieve en sportieve ontwikkeling van de kinderen.

Voor de samenstelling en verspreiding van de tasjes kon een beroep worden gedaan op de (vrijwillige) medewerkers van Stichting Welzijn Lochem, Muzehof, asielzoekersbasisschool, Voedselbank en Perspectief Zutphen.
In totaal ontvangen 150 gezinnen in de gemeente Lochem en 250 in Zutphen de Cultuur- en Sporttas “Ontdek je eigen talent thuis”.

De Cultuur- en Sporttas kwam tot stand met hulp van Royal Talens Foundation, Print Copy Service, Faber-Castell potloden, het Karacht-fonds van HJR, Nijha sport- en spelmaterialen, voetbalvereniging AZC, Perspectief Zutphen en Zutphen Actief.