Coronamaatregel: Sluiscomplex Eefde afgesloten voor kijkers

Eefde – Het sluiscomplex Eefde is met ingang van vandaag niet langer toegankelijk voor kijkers. Borden geven aan waar publiek niet mag komen. Ook worden schermen geplaatst. Het verbod geldt zolang de noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland van kracht is. Voor een paar groepen geldt een uitzondering.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Het sluiscomplex in Eefde is een prachtige plek om te kijken. Omdat het onvoldoende lukt om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, komt dit verbod er. De gezondheid van iedereen staat nu voorop”.

Het verbod geldt niet voor:
• bewoners van woningen in het gebied/ op deze plek;
• personeel dat in het gebied/ op deze plek noodzakelijk werk doet;
• hulpdiensten en toezichthouders.

De voorzitter van de Veilgheidsregio beslist over andere uitzonderingen.

Het verbod geldt zolang de noodverordening van kracht is