Gedichtenwedstrijd scholen

Borculo – Voor de 16e keer werd ook dit jaar volop meegedaan met de gedichtenwedstrijd. Ondanks de corona-maatregelen hebben het Staring- en Zone College zich ingezet om nu vanuit huis de jury weer te voorzien van prachtige gedichten. Voor de jury ook een hele ervaring om de gedichten digitaal met elkaar te beoordelen.
”De leerlingen van het Staring- en Zone College ondervinden ook de gevolgen van de maatregelen van de pandemie. Zij krijgen nu thuis les en ook afspreken met vrienden en vriendinnen gaat niet als eerder. Zelfs in deze tijd, of misschien juist nu, hebben we prachtige gedichten ontvangen. Het thema was dit jaar ’75 jaar Vrijheid, wat betekent dat voor jou?’. Doordat veel leerlingen nu minder vrijheid ervaren kreeg dat in sommige gedichten juist een extra betekenis. We hopen dat veel mensen van jullie gedichten gaan genieten.” Aldus de jury.
Uit de enorme hoeveelheid inzendingen zijn er van iedere school 10 gedichten genomineerd en in totaal 4 winnaars uitgeroepen:
Winnaars Staring College
 • Sophie Bolster, B2E
 • Kas Klein Gunnewiek, B2C
Genomineerde Staring College
 • Femke Bouwmeester, B2E
 • Jur Belterman, B2C
 • Rens Dorland, B2D
 • Sil Hogeweg, B2E
 • Lieke Nijland, B2E
 • Luca Notten, B2B
 • Indy Oosterwechel, B2D
 • Anouk Wanink, B2D
Winnaars Zone College
 • Jet Vree Egberts, 2G
 • Twan Eggink, 2G
Genomineerde Zone College
 • Maartje Scharenborg, 2K1
 • Frederique Koenders, 2B1
 • Mark Meijerink, 2K1
 • Angela Strijker, 2B2
 • Birk Wiecherink, 2B2
 • Svenja Koldewij, 2K1
 • Joep Weernink, 2K1
 • Lennya Hussein, 2G
Normaal gesproken zouden de gedichten tijdens de Nationale Herdenking worden voorgedragen door de winnaars. In tijden van corona is dit helaas niet mogelijk. De winnaars krijgen nog bericht hoe het voordragen in een andere vorm wordt gegoten. Alle genomineerde gedichten worden in ieder geval op canvas gedrukt en op gepaste wijze tentoongesteld.