Cliënten sociaal werk ’t Baken blij met iPads van Circulus-Berkel

De heer Van der Mei uit Barchem is blij met een iPad.

Lochem – Ze werden niet meer gebruikt, lagen in opslag of waren ingeruild door medewerkers voor een nieuw exemplaar. Geïnspireerd door andere aansprekende voorbeelden uit het land, kwamen een aantal medewerkers van Circulus-Berkel op het idee om iPad’s beschikbaar te stellen aan cliënten van het team sociaal werk van ’t Baken. Voor inwoners van Lochem die het juist nu goed kunnen gebruiken. Eerst werden ze netjes opgeknapt.

Een consulent sociaal werk van ’t Baken maakte vrijdag 17 april de heer Van der Mei uit Barchem ontzettend blij met een iPad.

Juist in deze tijd van ‘verplicht’ thuisblijven is contact extra belangrijk

Het coronavirus heeft met alle maatregelen grote invloed op ons leven. Niemand in Nederland ontkomt aan de sociale gevolgen van het coronavirus. ’t Baken werkt dagelijks met mensen die het nu extra moeilijk hebben. Zij doen er – met hun partners – alles aan om iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen in deze periode.

Deze tijd brengt voor iedereen extra uitdagingen met zich mee. Waaronder ‘ hoe houden we contact met elkaar?’. Daarbij kan een steuntje in de rug om het vol te houden zeer welkom zijn in deze zware tijd.

“Nu de maatregelen langer duren, wordt het steeds belangrijker om elkaar ook te kunnen aankijken als je contact met elkaar hebt. Niet iedereen beschikt over apparatuur om dit mogelijk te maken. Voor veel van onze cliënten is dit niet weggelegd. We zijn dus ontzettend blij met het gebaar van Circulus-Berkel om een aantal niet meer gebruikte iPads beschikbaar te stellen. Wij zien beeldbellen als een mooie tussenoplossing nu fysieke bezoeken vrijwel niet meer mogelijk zijn. Op deze manier kunnen we toch echt contact met elkaar maken en dat is juist nu zo ontzettend belangrijk”, aldus de consulenten sociaal werk van ’t Baken.

Er zijn acht iPad’s overhandigd aan medewerkers van sociaal werk van ‘t Baken. Zij gaan in overleg met hun partners ook de andere zeven binnenkort overhandigen aan inwoners die dit heel goed kunnen gebruiken.