De Sport Federatie Berkelland organiseert een balkontraining in Ruurlo

Ruurlo – Dinsdag 15 april zijn de bewoners van het Hemminkhof in Ruurlo in beweging gebracht door de Sport Federatie Berkelland. Het Hemminkhof is een appartementencomplex voor senioren. Voor de coronacrisis kregen de bewoners wekelijks op de dinsdagochtend een beweeguurtje, gegeven door een buurtsportcoach van de SFB. De gezamenlijke beweeguren zijn vanwege de coronacrisis even in de wacht gezet.

Terwijl de buurtsportcoaches de geluidinstallatie opbouwden, kwamen enkele geïnteresseerde bewoners al op het balkon en werd buiten al voorzichtig een dansje ingezet. De muziek alleen al zorgde voor een gezellige en ontspannen sfeer. Rond 10.30 uur startte de les met de warming up. Gedurende een klein uur kwamen verschillende arm- en been oefeningen, spierversterkende oefeningen met een paraplu/wandelstok en balans oefeningen aan bod. Het zonnetje scheen, er is bewogen, gelachen en mensen hebben elkaar weer even kunnen zien en spreken op gepaste afstand. Een mooie gezellige ochtend, die voor herhaling vatbaar is!

Juist nu we vanwege de coronacrisis veel thuis moeten zijn, is het belangrijk om toch voldoende te blijven bewegen. Naast de nu gestarte balkontraining heeft de SFB ook een boekje ‘Beweeg Thuis’ uitgebracht dat naar alle wijksportdeelnemers wordt verstuurd en via de thuiszorg aan cliënten wordt uitgereikt. Beweeg Thuis is ook op te vragen bij de SFB.
Wilt u bij u in het (senioren) appartementen complex of iets soortgelijks ook een balkontraining organiseren, neemt u dan contact op met Susanne van de SFB.

susanne@sportfederatieberkelland.nl
06-50506918