Het is tijd voor wat positiviteit!

(Ingezonden mededeling)

Wij van de Plattelandsjongeren Gelderland (PJG) beseffen door deze vervelende periode wel weer extra wat voor geluksvogels we zijn, om op het platteland van Gelderland te wonen.
We stelden onszelf de vraag: hoe anders zouden mijn dagen eruit zien, als ik niet op het platteland van Gelderland woonde? De gedachte daaraan bezorgt ons rillingen.
Het is altijd fijn om hier te wonen, maar juist nu merken wij weer hoe prettig de Oosterse mentaliteit is: Geen woorden, maar daden!

Het bestuur van PJG zet zich in deze bizarre tijden extra in. Een van onze bestuurders – Bianca Wielens – is werkzaam als verpleegkundige. Zij vindt het ontzettend mooi dat ze juist in deze tijd zoveel saamhorigheid ervaart. Als Bianca na een lange werkdag huiswaarts keert, soms met een bosje bloemen of een andere attentie van lokale ondernemers, ziet ze spandoeken langs de weg staan om alle mensen in de zorg te bedanken. De auto waarmee ze de rit van en naar huis maakt, ziet er spik en span uit, omdat de wasstraat in de buurt van het ziekenhuis waar Bianca werkt, alle medewerkers gratis door de wasstraat laat gaan.

Gelderse jongeren mogen de komende tijd veel van PJG verwachten. Doordat wij op plekken wonen, waar voldoende ruimte, vrijheid, natuur en rust zijn, lopen onze hoofden inmiddels (al bijna) over van de creatieve ideeën. Twee van onze bestuursleden werken in de zorg en maken daardoor de situatie van dichtbij mee. Zij geven aan het juist nu prettig te vinden om ook bestuurslid bij PJG te zijn, zodat zij zich buiten hun werk ook op een andere manier een positieve bijdrage kunnen leveren aan de omgeving.

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar het zou kunnen dat je dit bericht leest en denkt: Wie of wat is PJG precies? Wij zijn een overkoepelende vereniging voor regionale Jong Gelres, Agrarische Jongeren Kontakten en andere plattelandsjongerenverenigingen in Gelderland. Wij maken ons sterk voor een leuk en leefbaar platteland, door lokale verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 35 jaar. Daarnaast organiseren we informatiebijeenkomsten, zoals de statutenavond in februari en de workshop grime schminken in maart. Jongeren die wonen in dorpen of het buitengebied van Gelderland, kunnen lid worden van één van onze lokale verenigingen.

Wij vinden het belangrijke om lokale verenigingen te ondersteunen en jongeren te inspireren en motiveren om actief een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid op het platteland. Om jongeren te behouden op het platteland, is het van groot belang dat jongeren die hier wonen betrokken worden, mee kunnen doen, denken en beslissen en vooral ook zelf activiteiten kunnen organiseren.
Kijk voor meer informatie over PJG op: www.pjgelderland.nl of onze sociale media kanalen:
– www.facebook.com/plattelandsjongeren.gelderland/
– twitter.com/PJGelderland
– www.instagram.com/plattelandsjongerengelderland/?hl=nl
Of neem contact met ons op via onze projectcoördinator Lilian van Uhm: M 06 – 30 18 88 00 |
E lilian.vanuhm@pjgelderland.nl