Achterhoekse online detectiveromans tijdens quarantaine gratis verkrijgbaar

Vanwege de noodgedwongen maatregelen rondom het coronavirus, biedt auteur Kevin de Haan twee van zijn detectiveromans tijdelijk gratis online aan op www.islasecdetectives.nl

Met dit initiatief sluit de auteur aan bij de campagne van de stichting CPNB en de hashtag #ikleesthuis, die er op gericht zijn zoveel mogelijk (potentiële) lezers aan een mooie (lees)ervaring met een boek te helpen, juist nu het sociale leven stil is komen te liggen en zoveel mensen noodgedwongen aan huis gekluisterd zijn.
“De Achterhoek is met zijn historische coulissenlandschap, zijn volksvertellingen en landhuizen de ideale plek om een Nederlands moordmysterie neer te zetten,” aldus de auteur. “Juist nu we allemaal thuiszitten, vind ik het leuk om op deze manier deze unieke streek te benadrukken. Al kun je niet naar buiten nu, dan kunnen deze boeken er misschien voor zorgen dat de Achterhoek in deze tijd naar je huiskamer komt.”
De romans ‘Het Bos van de Legenden’ en ‘De schat in het Klooster’ gaan over het beveiligingsbedrijf van de half-IJslandse Laufey Gísladóttir. Beide boeken laten zich inspireren door oude Achterhoekse volksverhalen en legendes, maar zijn tegelijkertijd moderne ‘whodunnits’ met onverwachte plotwendingen.
De romans maken deel uit van een reeks, waarvan het derde deel ‘De School in het Nauw’ naar verwachting later dit jaar zal verschijnen.
Naast de gratis online-versies, zijn de boeken ook in papieren versie te koop bij diverse boekhandels.
Het Bos van de Legenden’: ISBN: 978-90-828122-0-6
De Schat in het Klooster’: ISBN: 978-90-828122-1-3